Chemical Characteristics of Fruits of Some Selected Quince (Cydonia oblonga Mill.) Cultivars
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F11%3A00169026" target="_blank" >RIV/62156489:43510/11:00169026 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61989592:15410/11:10223642 RIV/70883521:28110/11:43865346
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical Characteristics of Fruits of Some Selected Quince (Cydonia oblonga Mill.) Cultivars
Popis výsledku v původním jazyce
The basic chemical characteristics of 22 quince (Cydonia oblonga Mill.) genotypes and cultivars were determined: dry matter content, soluble solid content, the contents of organic acids, pectins, and mineral elements (nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, and sodium).The affinity of chemical properties of the individual cultivars was expressed by means of cluster analysis and it was found out that there were no marked differences between pear-shaped (Cydonia oblonga subsp. pyriformis) and apple-shaped(Cydonia oblonga subsp. maliformis) forms of fruit.
Název v anglickém jazyce
Chemical Characteristics of Fruits of Some Selected Quince (Cydonia oblonga Mill.) Cultivars
Popis výsledku anglicky
The basic chemical characteristics of 22 quince (Cydonia oblonga Mill.) genotypes and cultivars were determined: dry matter content, soluble solid content, the contents of organic acids, pectins, and mineral elements (nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, and sodium).The affinity of chemical properties of the individual cultivars was expressed by means of cluster analysis and it was found out that there were no marked differences between pear-shaped (Cydonia oblonga subsp. pyriformis) and apple-shaped(Cydonia oblonga subsp. maliformis) forms of fruit.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—