Porovnání produkce a výhřevnosti z réví vinic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F11%3A00182940" target="_blank" >RIV/62156489:43510/11:00182940 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání produkce a výhřevnosti z réví vinic
Popis výsledku v původním jazyce
Předkládaná práce se zabývá stanovením produkce réví a výhřevnosti dřevní štěpky z réví u osmi různých odrůd révy vinné. Výsledky dokazují že se hodnoty produkce liší mezi jednotlivými odrůdami. Nejvyšší hodnoty byly naměřeny u odrůdy Svatovavřinecké (0,67 kg.keř-1), nejnižší u odrůdy Ryzlink vlašský (0,35 kg.keř-1). Výsledky statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých ročníků na produkci réví. Při hodnocení výhřevnosti byly nejvyšší hodnoty stanoveny u odrůdy Frankovka (16,66 MJ.kg-1) a Modrý portugal (16,64 MJ.kg-1). Štěpka těchto odrůd současně vykazovala nejnižší hodnoty vlhkosti 13,50 % a 12,71 %. Naopak nejnižší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u réví odrůd Svatovavřinecké (15,93 MJ.kg-1) a Ryzlink vlašský (16,10 MJ.kg-1) s vlhkostí49,09 % a 41,97 %. Výsledky laboratorního měření, výpočtů a statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých odrůd na hodnotu výhřevnosti.
Název v anglickém jazyce
The comparsion of production and heating power by grape cane
Popis výsledku anglicky
This work deals with determination of grape cane production and with determination of heating value by wood chips of waste cane of eight varieties of grape wine. The results shows that the founds of production are different between single varieties. Thehighest founds were measured near variety Saint Laurent (0,67 kg.bush-1), the lowest near Petit Riesling (0,35 kg.bush-1). The statistic results unsubstantiated influence of vintage on grape cane production. The results show, that the highest values of heating power has variety Lemberger (16,66 MJ.kg-1) and Portugais Bleu (16,64 MJ.kg-1). The wood chips from this varieties were at the same time with lowest values of all water volume (12,71 %--4,59 %). Opposite the lowest values of heating power were byvarieties Saint Laurent (15,93 MJ.kg-1) and Petit Riesling (16,10 MJ.kg-1) with all water volume 49,09 % and 41,97 %. By the help of laboratory measurement, calculations and statistic evaluation of results was not show the influence of di
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH82242" target="_blank" >QH82242: Technické prostředky pro sklizeň a zpracování odpadního dřeva z vinic</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agritech Science
ISSN
1802-8942
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
1-5
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—