Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti využití matolin jako energetického zdroje

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00203457" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00203457 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vinarskyobzor.cz/archiv/6-2013" target="_blank" >http://www.vinarskyobzor.cz/archiv/6-2013</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti využití matolin jako energetického zdroje

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předkládaná práce se zabývá stanovením výhřevnosti matolin u devíti různých odrůd révy vinné. Výsledky dokazují nejvyšší hodnoty výhřevnosti u odrůdy Veltlínské zelené (16,96 MJ.kg-1) a Zweigeltrebe (16,69 MJ.kg-1). Naopak nejnižší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u matolin odrůd Muškát moravský (16,14 MJ.kg-1) a Ryzlink vlašský (16,20 MJ.kg-1). Výsledky laboratorního měření, výpočtů a statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých odrůd na hodnotu výhřevnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    The possibility of grape marc use as an energy source

  • Popis výsledku anglicky

    The present work deals with the determination of gross calorific value of grape marc at nine different varieties of grapes. The results show the highest calorific value in the variety Grüner Veltliner (16.96 MJ.kg-1) and Zweigeltrebe (16.69 MJ.kg-1). Conversely, the lowest calorific value were found in of grape marc varieties Moravian Muscat (16.14 MJ.kg-1) and Riesling (16.20 MJ.kg-1). The results of laboratory measurements, calculations and statistical evaluation showed the influence of individual varieties calorific value.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B107" target="_blank" >QI111B107: Výzkum získávání a využití biologicky aktivních látek (BAL) ze semen vinných hroznů pro zlepšení metabolismu hospodářských zvířat jako podklad pro návrh nejlepší dostupné techniky (BAT).</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů