Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analytická sada k provoznímu stanovení veškerých titrovatelných kyselin a kvasinkami asimilovatelného dusíku v moštech révy vinné a vínech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F12%3A00192270" target="_blank" >RIV/62156489:43510/12:00192270 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024563.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024563.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analytická sada k provoznímu stanovení veškerých titrovatelných kyselin a kvasinkami asimilovatelného dusíku v moštech révy vinné a vínech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sada pro provozní stanovení veškerých titrovatelných kyselin a asimilovatelného dusíku v moštech a vínech je navržena tak, aby v každém vinařském provozu bylo v kombinaci s přiloženým návodem možné jednoduše, rychle a dostatečně přesně stanovit žádané hodnoty. Toto technické řešení umožňuje lepší kontrolu nad vstupní surovinou výroby vína a nabízí tak možnosti individuálního přístupu ke každé výrobní šarži. Technické řešení, tím že nabízí velmi levný analytický set, bude jistě vítanou pomocí pro každéhotechnologa vína a skýtá možnost úlevy vynaložených financí, ať už na rozbory v akreditovaných laboratořích, tak na koupené výživové prostředky aplikující se do moštu révy vinné před alkoholovou fermentací.

  • Název v anglickém jazyce

    Analytical kit for determination of titratable acidity and yeast assimilable nitrogen in grape musts and wines

  • Popis výsledku anglicky

    Analytical kit to operative evaluating of Yeast assimilable nitrogen and titratable acidity in grape musts and wines. Each wine can be easily, quickly and accurately determined. This solution provides better control of grapes quality and offers the possibility of individual approach to each production batch. Technical solution includes a very inexpensive analytical kit, which will be certainly welcome help for each wine technologist and offers an alternative for analysis in accredited laboratories.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    24563

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence