Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The modification of Qualitative Parameters of Wine by Reversis Osmosis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F00%3A55501010" target="_blank" >RIV/62156489:43510/00:55501010 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The modification of Qualitative Parameters of Wine by Reversis Osmosis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The aim of this study was to evaluate sepmembrane AFC 99 (manufactured by the firm PCI Membrane Systems Ltd., England) in the process of reverse osmosis first of all using a model solution medium and to apply the obtained results in the process of membrane separation of grape wines and/or mustsqualitative parameters. The model solution was made from distilled water, refined ethanol, malic acid, tartaric acid, acetic acid, citric acid, glucose, fructose and inorganic salts of sodium, calcium, magnesium and potassium. During the process of revere.g. output of the apparatus and temperature of model solution. Changes in concentrations of low molecular substances in retentate (concentrate) and permeate were evaluated by means of analytical methods.

  • Název v anglickém jazyce

    The modification of Qualitative Parameters of Wine by Reversis Osmosis

  • Popis výsledku anglicky

    Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The aim of this study was to evaluate sepmembrane AFC 99 (manufactured by the firm PCI Membrane Systems Ltd., England) in the process of reverse osmosis first of all using a model solution medium and to apply the obtained results in the process of membrane separation of grape wines and/or mustsqualitative parameters. The model solution was made from distilled water, refined ethanol, malic acid, tartaric acid, acetic acid, citric acid, glucose, fructose and inorganic salts of sodium, calcium, magnesium and potassium. During the process of revere.g. output of the apparatus and temperature of model solution. Changes in concentrations of low molecular substances in retentate (concentrate) and permeate were evaluated by means of analytical methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    EuroConference Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendel University of Agriculture and Forestry Brno, Czech Republic

  • Místo vydání

    Lednice, Czech Republic

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku