The modification of Qualitative Parameters of Wine by Reversis Osmosis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F00%3A55501010" target="_blank" >RIV/62156489:43510/00:55501010 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The modification of Qualitative Parameters of Wine by Reversis Osmosis
Popis výsledku v původním jazyce
Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The aim of this study was to evaluate sepmembrane AFC 99 (manufactured by the firm PCI Membrane Systems Ltd., England) in the process of reverse osmosis first of all using a model solution medium and to apply the obtained results in the process of membrane separation of grape wines and/or mustsqualitative parameters. The model solution was made from distilled water, refined ethanol, malic acid, tartaric acid, acetic acid, citric acid, glucose, fructose and inorganic salts of sodium, calcium, magnesium and potassium. During the process of revere.g. output of the apparatus and temperature of model solution. Changes in concentrations of low molecular substances in retentate (concentrate) and permeate were evaluated by means of analytical methods.
Název v anglickém jazyce
The modification of Qualitative Parameters of Wine by Reversis Osmosis
Popis výsledku anglicky
Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The aim of this study was to evaluate sepmembrane AFC 99 (manufactured by the firm PCI Membrane Systems Ltd., England) in the process of reverse osmosis first of all using a model solution medium and to apply the obtained results in the process of membrane separation of grape wines and/or mustsqualitative parameters. The model solution was made from distilled water, refined ethanol, malic acid, tartaric acid, acetic acid, citric acid, glucose, fructose and inorganic salts of sodium, calcium, magnesium and potassium. During the process of revere.g. output of the apparatus and temperature of model solution. Changes in concentrations of low molecular substances in retentate (concentrate) and permeate were evaluated by means of analytical methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
EuroConference Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendel University of Agriculture and Forestry Brno, Czech Republic
Místo vydání
Lednice, Czech Republic
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—