Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of irrigation on the economic and nutritional characteristics of selected vegetables

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00232497" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00232497 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.actahort.org/members/showpdf?session=1997" target="_blank" >http://www.actahort.org/members/showpdf?session=1997</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of irrigation on the economic and nutritional characteristics of selected vegetables

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the Faculty of Horticulture Lednice, Mendel University in Brno, were founded in 2008 - 2011 two field trials with growing bush tomato, pepper, spring lettuce and leek at two levels of irrigation: the optimal set to (min) 65 % exploitable water soil capacity and a stress level set to 45 % of capacity. It was found that the amount of water delivered to plants at least influenced the yield of tomatoes. Reduced irrigation (by 44 %) in 2009 led to the yield reduction of only 5.5 %. In tomato was found thelowest water consumption per kg of market biomass formation (26-68 L/kg). In stress irrigation treatment in pepper in 2011 was found a significant reduction in market yield (27 %) and the first grade yield. Significant water savings in lettuce was confirmed by non-woven canopy cover. In such case, total consumption of water during lettuce vegetation was only 105 mm. In trials with leek in 2011 - when compared to the higher temperatures of 2010 - was found also a higher consumption of ir

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of irrigation on the economic and nutritional characteristics of selected vegetables

  • Popis výsledku anglicky

    In the Faculty of Horticulture Lednice, Mendel University in Brno, were founded in 2008 - 2011 two field trials with growing bush tomato, pepper, spring lettuce and leek at two levels of irrigation: the optimal set to (min) 65 % exploitable water soil capacity and a stress level set to 45 % of capacity. It was found that the amount of water delivered to plants at least influenced the yield of tomatoes. Reduced irrigation (by 44 %) in 2009 led to the yield reduction of only 5.5 %. In tomato was found thelowest water consumption per kg of market biomass formation (26-68 L/kg). In stress irrigation treatment in pepper in 2011 was found a significant reduction in market yield (27 %) and the first grade yield. Significant water savings in lettuce was confirmed by non-woven canopy cover. In such case, total consumption of water during lettuce vegetation was only 105 mm. In trials with leek in 2011 - when compared to the higher temperatures of 2010 - was found also a higher consumption of ir

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81110" target="_blank" >QH81110: Zvýšení odolnosti zeleniny k vodnímu stresu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae

  • ISBN

    978-94-6261-026-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    231-238

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science

  • Místo vydání

    Leuven

  • Místo konání akce

    Geisenheim, Germany

  • Datum konání akce

    16. 7. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku