Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analyses of compounds in skins, pulps and whole berries of thirty-three Austrian table grape cultivars

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43906822" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43906822 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.actahort.org/members/showpdf?session=23138" target="_blank" >http://www.actahort.org/members/showpdf?session=23138</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17660/ActaHortic.2015.1079.70" target="_blank" >10.17660/ActaHortic.2015.1079.70</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analyses of compounds in skins, pulps and whole berries of thirty-three Austrian table grape cultivars

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the last decades there has been an increased knowledge about the healthy compounds in food sources. This study was focused on the quantification of nutritionally important secondary metabolites in 33 table grape cultivars (Vitis vinifera L.) from Austria. Table grapes contained similar compounds as those found in wine, and compounds having strong antioxidant capacity and other beneficial functionality. A great variety of different compounds were measured by LC-DAD/FLD, FTIR and others methods in the33 cultivars of grapes. From skins, phenolic acids, flavanoids, stilbenes and anthocyanins were analyzed. In the pulp, phenolic acids (gallic, caftaric, coutaric, fertaric) and the same flavonoids in the skins, were analyzed. In whole berries, sugar content, non-phenolic acids, nitrogen forms and other parameters such as pH, volatile acidity, titratable acid, antioxidant activity, glycerol, density, and the average weights of berries were also analyzed. Higher concentrations of phenolic

  • Název v anglickém jazyce

    Analyses of compounds in skins, pulps and whole berries of thirty-three Austrian table grape cultivars

  • Popis výsledku anglicky

    In the last decades there has been an increased knowledge about the healthy compounds in food sources. This study was focused on the quantification of nutritionally important secondary metabolites in 33 table grape cultivars (Vitis vinifera L.) from Austria. Table grapes contained similar compounds as those found in wine, and compounds having strong antioxidant capacity and other beneficial functionality. A great variety of different compounds were measured by LC-DAD/FLD, FTIR and others methods in the33 cultivars of grapes. From skins, phenolic acids, flavanoids, stilbenes and anthocyanins were analyzed. In the pulp, phenolic acids (gallic, caftaric, coutaric, fertaric) and the same flavonoids in the skins, were analyzed. In whole berries, sugar content, non-phenolic acids, nitrogen forms and other parameters such as pH, volatile acidity, titratable acid, antioxidant activity, glycerol, density, and the average weights of berries were also analyzed. Higher concentrations of phenolic

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EE2.3.30.0031" target="_blank" >EE2.3.30.0031: Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELU</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae 1079

  • ISBN

    978-94-6261-071-2

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    527-534

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science

  • Místo vydání

    Leuven

  • Místo konání akce

    Lemesos

  • Datum konání akce

    10. 6. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku