Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907334" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907334 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305545.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305545.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína probíhá tak, že anex je v prvním stupni aktivován běžným způsobem aktivačním roztokem anex a následně v druhém stupni aktivuje aktivačním roztokem kyselin, přičemž se ve druhém aktivačním stupni použije roztok kyseliny jablečné a vinné v poměru 0:1 až 1:0 s celkovým obsahem organických kyselin 10 až 50 g.l-1. Tento postup zaručuje minimalizaci změn obsahu kyselin ve víně.
Název v anglickém jazyce
Activation process of food ion exchange resin for reducing amount of sulfites of wine
Popis výsledku anglicky
The activation process of food ion exchange resin for reducing amount of sulfites of wine according to the present invention is characterized in that in the first stage the ion exchange resin is activated in usual manner by an ion exchange resin activation solution, and subsequently in the second stage it is activated by an activation solution of acids wherein in the second activation stage, there is used a solution of malic acid and tartaric acid in the ratio 0:1 to 1:0 with a total content of the organic acids in the range of 10 to 50 g.le-1. The invented activation process guarantees minimization of changes in the amount of acids in wine.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
305545
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
21. 10. 2015
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence