Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907334" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907334 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305545.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305545.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína probíhá tak, že anex je v prvním stupni aktivován běžným způsobem aktivačním roztokem anex a následně v druhém stupni aktivuje aktivačním roztokem kyselin, přičemž se ve druhém aktivačním stupni použije roztok kyseliny jablečné a vinné v poměru 0:1 až 1:0 s celkovým obsahem organických kyselin 10 až 50 g.l-1. Tento postup zaručuje minimalizaci změn obsahu kyselin ve víně.

  • Název v anglickém jazyce

    Activation process of food ion exchange resin for reducing amount of sulfites of wine

  • Popis výsledku anglicky

    The activation process of food ion exchange resin for reducing amount of sulfites of wine according to the present invention is characterized in that in the first stage the ion exchange resin is activated in usual manner by an ion exchange resin activation solution, and subsequently in the second stage it is activated by an activation solution of acids wherein in the second activation stage, there is used a solution of malic acid and tartaric acid in the ratio 0:1 to 1:0 with a total content of the organic acids in the range of 10 to 50 g.le-1. The invented activation process guarantees minimization of changes in the amount of acids in wine.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    305545

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    21. 10. 2015

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence