Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of biostimulants on the quality parameters of tomato grown for the processing industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43908119" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43908119 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of biostimulants on the quality parameters of tomato grown for the processing industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The goal of the present experiment was to evaluate the effect of biostimulant application on the quality parameters of tomato grown for the processing industry in field conditions in Poland. The fruit chemical constituents, especially those affecting thehealth-promoting value and processing usefulness of tomato, were dependent on cultivar ('Esmeralda' F, and 'Dual Plus' F-1) and biostimulant (Asahi SL, Biozyme and Goemar BM 86). Biostimulants offered some potential for field tomato cultivation; however, the positive and statistically significant effects were clear only with respect to lycopene content and incidence of physiological disorders. The opposite effect was found for dry weight, beta-carotene, vitamin C, soluble sugar contents, and total antioxidant activity. Genetic factors had a more significant effect than biostimulant application with respect to tomato quality, thus this method can be recommended only for selected cultivar/biostimulant combinations. Ambiguous effect of As

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of biostimulants on the quality parameters of tomato grown for the processing industry

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of the present experiment was to evaluate the effect of biostimulant application on the quality parameters of tomato grown for the processing industry in field conditions in Poland. The fruit chemical constituents, especially those affecting thehealth-promoting value and processing usefulness of tomato, were dependent on cultivar ('Esmeralda' F, and 'Dual Plus' F-1) and biostimulant (Asahi SL, Biozyme and Goemar BM 86). Biostimulants offered some potential for field tomato cultivation; however, the positive and statistically significant effects were clear only with respect to lycopene content and incidence of physiological disorders. The opposite effect was found for dry weight, beta-carotene, vitamin C, soluble sugar contents, and total antioxidant activity. Genetic factors had a more significant effect than biostimulant application with respect to tomato quality, thus this method can be recommended only for selected cultivar/biostimulant combinations. Ambiguous effect of As

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agrochimica

  • ISSN

    0002-1857

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    IT - Italská republika

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    203-217

  • Kód UT WoS článku

    000367489400001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84959206217