Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20445" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20445 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/07:20548
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening
Popis výsledku v původním jazyce
The chemical and organoleptic changes in two tomato cultivars were monitored during five days of their ripening in the field from their technological maturity to their consumption maturity. The sensory quality of tomatoes was assessed using category point scale and sensory profile was evaluated using graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by refractive index, nitrogen content, titratable acidity, carotenoids, dry matter and sugar content. All examined parameters changed during the observed period - mainly texture, taste, sugar content, refractive index and titratable acidity. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant.
Název v anglickém jazyce
Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening
Popis výsledku anglicky
The chemical and organoleptic changes in two tomato cultivars were monitored during five days of their ripening in the field from their technological maturity to their consumption maturity. The sensory quality of tomatoes was assessed using category point scale and sensory profile was evaluated using graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by refractive index, nitrogen content, titratable acidity, carotenoids, dry matter and sugar content. All examined parameters changed during the observed period - mainly texture, taste, sugar content, refractive index and titratable acidity. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Quality of Horticultural Production
ISBN
978-80-7375-060-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
0-0
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
Lednice
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
30. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—