Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20445" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20445 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/07:20548

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chemical and organoleptic changes in two tomato cultivars were monitored during five days of their ripening in the field from their technological maturity to their consumption maturity. The sensory quality of tomatoes was assessed using category point scale and sensory profile was evaluated using graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by refractive index, nitrogen content, titratable acidity, carotenoids, dry matter and sugar content. All examined parameters changed during the observed period - mainly texture, taste, sugar content, refractive index and titratable acidity. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening

  • Popis výsledku anglicky

    The chemical and organoleptic changes in two tomato cultivars were monitored during five days of their ripening in the field from their technological maturity to their consumption maturity. The sensory quality of tomatoes was assessed using category point scale and sensory profile was evaluated using graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by refractive index, nitrogen content, titratable acidity, carotenoids, dry matter and sugar content. All examined parameters changed during the observed period - mainly texture, taste, sugar content, refractive index and titratable acidity. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Quality of Horticultural Production

  • ISBN

    978-80-7375-060-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Lednice

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    30. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku