Změny organoleptických a fyzikálně-chemických vlastností vybraných odrůd jablek během skladování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21286" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21286 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage
Popis výsledku v původním jazyce
Physiochemical and organoleptic changes in three apple cultivars (Golden Delicious, Idared and Gloster) were monitored during 14 weeks of storage at 6 °C and at a relative humidity 70 %. The sensory quality of apples was assessed by category point scaleand sensory profile was evaluated by graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by weight changes, refractive index, titratable acidity, dry matter, vitamin C and sugar content. All examined parameters changed during the observedperiod, mainly texture, taste, sugar and vitamin C content. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant, except between sweet taste and refractive index values.
Název v anglickém jazyce
Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage
Popis výsledku anglicky
Physiochemical and organoleptic changes in three apple cultivars (Golden Delicious, Idared and Gloster) were monitored during 14 weeks of storage at 6 °C and at a relative humidity 70 %. The sensory quality of apples was assessed by category point scaleand sensory profile was evaluated by graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by weight changes, refractive index, titratable acidity, dry matter, vitamin C and sugar content. All examined parameters changed during the observedperiod, mainly texture, taste, sugar and vitamin C content. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant, except between sweet taste and refractive index values.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Quality of Horticultural Production, Book of Abstracts
ISBN
978-80-7375-060-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
49-49
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
MZLU v Brně
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
30. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—