Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny organoleptických a fyzikálně-chemických vlastností vybraných odrůd jablek během skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21286" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21286 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Physiochemical and organoleptic changes in three apple cultivars (Golden Delicious, Idared and Gloster) were monitored during 14 weeks of storage at 6 °C and at a relative humidity 70 %. The sensory quality of apples was assessed by category point scaleand sensory profile was evaluated by graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by weight changes, refractive index, titratable acidity, dry matter, vitamin C and sugar content. All examined parameters changed during the observedperiod, mainly texture, taste, sugar and vitamin C content. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant, except between sweet taste and refractive index values.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage

  • Popis výsledku anglicky

    Physiochemical and organoleptic changes in three apple cultivars (Golden Delicious, Idared and Gloster) were monitored during 14 weeks of storage at 6 °C and at a relative humidity 70 %. The sensory quality of apples was assessed by category point scaleand sensory profile was evaluated by graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by weight changes, refractive index, titratable acidity, dry matter, vitamin C and sugar content. All examined parameters changed during the observedperiod, mainly texture, taste, sugar and vitamin C content. There were also differences between tested cultivars. Correlation coefficients between organoleptic and chemical data were not significant, except between sweet taste and refractive index values.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Quality of Horticultural Production, Book of Abstracts

  • ISBN

    978-80-7375-060-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    49-49

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    30. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku