Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of Grape Seed Oils Using Colour System Method (CIELAB)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43910217" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43910217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of Grape Seed Oils Using Colour System Method (CIELAB)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Customers are still unfamiliar in the areas of quality, varietal purity, and keeping quality of grape seed oils. These parameters can influence consumers in their purchase decisions. An important indicator for determining the variety's purity, stability, and oil degradation due to storage is their colour intensity. A variety of methods can be used for evaluation of colour intensity of oils. For example CIELAB method. Utilization of the obtained results, particularly the hue (hab) and chroma (C*ab) factors, facilitates the use of CIELAB method to verify the authenticity of grape seed oils and exclusion of impurities, especially of cheaper oils.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of Grape Seed Oils Using Colour System Method (CIELAB)

  • Popis výsledku anglicky

    Customers are still unfamiliar in the areas of quality, varietal purity, and keeping quality of grape seed oils. These parameters can influence consumers in their purchase decisions. An important indicator for determining the variety's purity, stability, and oil degradation due to storage is their colour intensity. A variety of methods can be used for evaluation of colour intensity of oils. For example CIELAB method. Utilization of the obtained results, particularly the hue (hab) and chroma (C*ab) factors, facilitates the use of CIELAB method to verify the authenticity of grape seed oils and exclusion of impurities, especially of cheaper oils.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    883-886

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500158