Evaluation of Grape Seed Oils Using Colour System Method (CIELAB)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43910217" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43910217 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of Grape Seed Oils Using Colour System Method (CIELAB)
Popis výsledku v původním jazyce
Customers are still unfamiliar in the areas of quality, varietal purity, and keeping quality of grape seed oils. These parameters can influence consumers in their purchase decisions. An important indicator for determining the variety's purity, stability, and oil degradation due to storage is their colour intensity. A variety of methods can be used for evaluation of colour intensity of oils. For example CIELAB method. Utilization of the obtained results, particularly the hue (hab) and chroma (C*ab) factors, facilitates the use of CIELAB method to verify the authenticity of grape seed oils and exclusion of impurities, especially of cheaper oils.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of Grape Seed Oils Using Colour System Method (CIELAB)
Popis výsledku anglicky
Customers are still unfamiliar in the areas of quality, varietal purity, and keeping quality of grape seed oils. These parameters can influence consumers in their purchase decisions. An important indicator for determining the variety's purity, stability, and oil degradation due to storage is their colour intensity. A variety of methods can be used for evaluation of colour intensity of oils. For example CIELAB method. Utilization of the obtained results, particularly the hue (hab) and chroma (C*ab) factors, facilitates the use of CIELAB method to verify the authenticity of grape seed oils and exclusion of impurities, especially of cheaper oils.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-443-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
883-886
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
9. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000392968500158