Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sklovitost jablek v chladírenském skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43911446" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43911446 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sklovitost jablek v chladírenském skladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sklovitost je předsklizňové onemocnění plodů jablek, které je charakteristické tím, že v cévním pletivu se vytvoří kapalná plocha v blízkosti vodivých svazků. Vytvoří se zaplavená nebo sklovitá plocha naplněná tekutinou v mezibuněčných pletivech, což je nepřesné, protože by měla být zaplavena i na vnější straně plodu. V závažných případech, většina z tkání je poškozena, dokonce do té míry, že na vnější straně jsou viditelná poškození a přes lenticely se uvolňují kapičky tekutiny. Tekutina v napadené m pletivu má stejnou rozpustnou sušinu.

  • Název v anglickém jazyce

    Water core at cold storage of apple fruit

  • Popis výsledku anglicky

    Water core is a preharvest disorder of apples that id characterized by the presence of liquid-soaked tissue around the vascular bundles. In advansed cases, the core cavity and most of the tissue surouding the vascular bundles contain liquid. The soaked or glassy appearance results from liquid accumulation in the intercelular space. Altrough water core is widely accepted term for the disorders, i is imprecise, becose affected tissue may may found outside the core area. In severe cases, most of the tissue is damaged, even to the extent that the lenticels secrete droped of sap. The liquid in affected tissue has a soluble solids content comparable to juice from normal tissue.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    60-62

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus