Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyziologické onemocnění jablek z nadměrné koncentrace oxidu uhličitého v chladírenské komoře

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43913738" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43913738 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyziologické onemocnění jablek z nadměrné koncentrace oxidu uhličitého v chladírenské komoře

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bude-li koncentrace oxidu uhličitého během řízené atmosféry příliš vysoká, vznikne vnější a vnitřní poškození plodu, které se na povrchu projeví hnědými plochami, které se mohou při vyšším poškození navzájem spojovat. Vnitřní poškození je ve svazcích cévních, které se nejprve odbarvují a poté zhnědnou. Zřetelné je aroma po anaerobních procesech, což se projeví zřetelně, kdy je plod rozříznutý. V pletivu se projevují hnědá zbarvení, která jsou doprovázena tvorbou dutin v pletivu. Onemocnění může být zaměňováno s jinými fyziologickými poruchami. Obvykle se projevuje v prvních čtyřech měsících skladování.

  • Název v anglickém jazyce

    Physiological injuries of apples fruit by excessive concentration carbon dioxide in cool storage

  • Popis výsledku anglicky

    If the carbon dioxide level is too high during controlled atmosphere (CA) storage, both external and internal injury symptoms may occur. External injury resembles snowflakelike patches which may join to form one very large patch. Internal symptoms appear as discolored areas within the vascular bundles. The tissue may be brown and develop pockets. A noticeable aroma of fermentation may be present when CA storage is opened, or the fruit is cut. Carbon dioxide injury shows up as browning and cavities in the peel, flesh, and core. Injury tends to differ from other storage disorders. It usually occurs during the first four months of storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    56-58

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus