Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyziologické onemocnění jablek vyvolané hnědnutím dužniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912309" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912309 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyziologické onemocnění jablek vyvolané hnědnutím dužniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V plodech jablek dochází během chladírenského skladování a uložení v řízené atmosféře k hnědnutí dužniny. Primárním faktorem vedoucí k hnědnutí dužniny a senescentnímu stárnutí je pozdní sklizeň a nadměrné skladování přezrálých jablek. Některé faktory vedoucí k ozřejmění hnědnutí dužniny sklizeň v pokročilé zralosti. Citlivost k vyššímu obsahu CO2 jsou v prvních týdnech skladování jako v normálně kyslíkaté atmosféře, tak také v řízené atmosféře. Citlivá jablka vůči hnědnutí dužniny jsou jablka skladovaná zejména v normálně kyslíkaté atmosféře. Postřiky vápenatými solemi pomáhají k redukci tohoto fyziologického onemocnění.

  • Název v anglickém jazyce

    Physiological disorders of apples caused by flesh browning

  • Popis výsledku anglicky

    Apples may develop the physiological disorders flesh browning during cold storage in air (RA) or controlled atmosphere (CA) The primary factor leading to development of flesh browning and senescent breakdown are late harvest and extended storage of over-mature fruit. Some factors contributing to greater incidence and severity of flesh browning apples are: harvest at advanced maturity, The susceptibility to CO2-injury is highest during the first weeks of RA or CA storage after harvest. In responsive apples, flesh browning are more likely to occur when fruit is stored in RA. Use of calcium sprays may also help to reduce the severity of flesh browning.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    46-48

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus