Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120779" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120779 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Po ošetření plynnými směsmi pomalu zvyšuje obsah ethanolu, kterou jsou v řízené atmosféře než u ULO a RA atmosféře. Off-flavour nebyl detekovaný. Pevnost slupky v jablkách skladovaných ve vzduchu se zvyšovaly v druhém polovině skladování. Nejmenší kaženíplodů bylo pozorováno v ULO, ale vadnutí nebylo statisticky potvrzeno mezi plody uložené na vzduchu. Rozpustná sušina nebyla statisticky potvrzena. Nejméně poklesla titrační kyselost u odrůdy Golden Delicious. Skladování v časové závislosti ukazuje na rozdíly obsahu ethanolu, acetaldehydu a pevnosti slupky a dužniny.

  • Název v anglickém jazyce

    The conception of low oxygen atmosphere by stored apples

  • Popis výsledku anglicky

    After the gas mixture treatments the ethanol content under CA slowly increased to levels comp able to those of the ULO and RA treatments. Off-flavors were not detected in the fruit stored in any of the gas mixtures. Skin firmness of air-stored apples increased during the second half of the storage period, but fruit from CA and ULO treatment were fresh and showed no significant of wilting. The greatest decay reductions were observed under ULO and CA, while the RA treatment was less effective. Soluble solids content was not significantly affected by the different atmosphere treatments, and after the end of the storage period in the gas mixtures the slower fall in levels of organic acids in the flesh was most obvious in cv. 'Golden Delicious'. The resultsindicate a characteristic time-course was a statistically significant for ethanol concentration, acetaldehyde concentration, skin and flesh firmness and toughness.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4116" target="_blank" >QF4116: Tvorba skladovatelných odrůd jablek s odolností proti skládkovým chorobám</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-157-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ediční středisko

  • Místo vydání

    MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    5. 3. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku