Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120779" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120779 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek
Popis výsledku v původním jazyce
Po ošetření plynnými směsmi pomalu zvyšuje obsah ethanolu, kterou jsou v řízené atmosféře než u ULO a RA atmosféře. Off-flavour nebyl detekovaný. Pevnost slupky v jablkách skladovaných ve vzduchu se zvyšovaly v druhém polovině skladování. Nejmenší kaženíplodů bylo pozorováno v ULO, ale vadnutí nebylo statisticky potvrzeno mezi plody uložené na vzduchu. Rozpustná sušina nebyla statisticky potvrzena. Nejméně poklesla titrační kyselost u odrůdy Golden Delicious. Skladování v časové závislosti ukazuje na rozdíly obsahu ethanolu, acetaldehydu a pevnosti slupky a dužniny.
Název v anglickém jazyce
The conception of low oxygen atmosphere by stored apples
Popis výsledku anglicky
After the gas mixture treatments the ethanol content under CA slowly increased to levels comp able to those of the ULO and RA treatments. Off-flavors were not detected in the fruit stored in any of the gas mixtures. Skin firmness of air-stored apples increased during the second half of the storage period, but fruit from CA and ULO treatment were fresh and showed no significant of wilting. The greatest decay reductions were observed under ULO and CA, while the RA treatment was less effective. Soluble solids content was not significantly affected by the different atmosphere treatments, and after the end of the storage period in the gas mixtures the slower fall in levels of organic acids in the flesh was most obvious in cv. 'Golden Delicious'. The resultsindicate a characteristic time-course was a statistically significant for ethanol concentration, acetaldehyde concentration, skin and flesh firmness and toughness.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4116" target="_blank" >QF4116: Tvorba skladovatelných odrůd jablek s odolností proti skládkovým chorobám</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-157-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ediční středisko
Místo vydání
MZLU v Brně
Místo konání akce
MZLU v Brně
Datum konání akce
5. 3. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—