Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of low oxygen and anaerobic conditions as post-harvest treatment an the quality of sweet cherry fruit

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500002" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500002 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of low oxygen and anaerobic conditions as post-harvest treatment an the quality of sweet cherry fruit

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of different storage conditions on the development of anaerobic metabolites and sugar and acids as well was investigated whit sweet cherry fruit (Prunus avium L.). Were stored in ultra-low oxygen (ULO), anaerobic conditions (AN) and regular atmosphere (RA) respectively. Exposing the fruit from ULO and AN to air resulted in a decrease of ethanol of one third after 30 days, but ethanol contents were still higher than in fruit stored under RA conditions. In fruit of all cultivars a statisticallysignificant degradation of acids (citric acid and malic acid) occurred; gas mixture of storage and subsequent aerating phase had an influence on acid concentration.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of low oxygen and anaerobic conditions as post-harvest treatment an the quality of sweet cherry fruit

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of different storage conditions on the development of anaerobic metabolites and sugar and acids as well was investigated whit sweet cherry fruit (Prunus avium L.). Were stored in ultra-low oxygen (ULO), anaerobic conditions (AN) and regular atmosphere (RA) respectively. Exposing the fruit from ULO and AN to air resulted in a decrease of ethanol of one third after 30 days, but ethanol contents were still higher than in fruit stored under RA conditions. In fruit of all cultivars a statisticallysignificant degradation of acids (citric acid and malic acid) occurred; gas mixture of storage and subsequent aerating phase had an influence on acid concentration.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1047" target="_blank" >QD1047: Inovace pěstitelského systému třešní</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mitteilungen Klosterneuburg

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3.IV

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    123-131

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus