Effect of low oxygen and anaerobic conditions as post-harvest treatment an the quality of sweet cherry fruit
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500002" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of low oxygen and anaerobic conditions as post-harvest treatment an the quality of sweet cherry fruit
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of different storage conditions on the development of anaerobic metabolites and sugar and acids as well was investigated whit sweet cherry fruit (Prunus avium L.). Were stored in ultra-low oxygen (ULO), anaerobic conditions (AN) and regular atmosphere (RA) respectively. Exposing the fruit from ULO and AN to air resulted in a decrease of ethanol of one third after 30 days, but ethanol contents were still higher than in fruit stored under RA conditions. In fruit of all cultivars a statisticallysignificant degradation of acids (citric acid and malic acid) occurred; gas mixture of storage and subsequent aerating phase had an influence on acid concentration.
Název v anglickém jazyce
Effect of low oxygen and anaerobic conditions as post-harvest treatment an the quality of sweet cherry fruit
Popis výsledku anglicky
The effect of different storage conditions on the development of anaerobic metabolites and sugar and acids as well was investigated whit sweet cherry fruit (Prunus avium L.). Were stored in ultra-low oxygen (ULO), anaerobic conditions (AN) and regular atmosphere (RA) respectively. Exposing the fruit from ULO and AN to air resulted in a decrease of ethanol of one third after 30 days, but ethanol contents were still higher than in fruit stored under RA conditions. In fruit of all cultivars a statisticallysignificant degradation of acids (citric acid and malic acid) occurred; gas mixture of storage and subsequent aerating phase had an influence on acid concentration.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1047" target="_blank" >QD1047: Inovace pěstitelského systému třešní</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mitteilungen Klosterneuburg
ISSN
—
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
3.IV
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
123-131
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—