Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120793" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120793 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Produkce ethanolu v anaerobních podmínkách stoupá během skladování. Ethanol uvolňovaný z ULO a CA atmosféry se ambientní atmosféře hromadil jen v malých koncentracích, které byly o dva řády nižší než v anaerobních podmínkách. Koncentrace ethyl acetátu vprvních 10 dnech zůstávala stejná, protože se zastavila biosyntesa tohoto esteru v důsledku nedostatku kyslíku. Jakmile byly plody vystaveny plnému působení kyslíku dostavila se další produkce tohoto esteru. Ty samé kvantitativní vztahy se nalezly v koncentraci těchto sloučenin v ambientní atmosféře. Koncentrace ethyl acetátu byla ve stopách od 20 do 80 nl/l ve všech skladovacích režimech.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of controlled anaerobise by storage of sweet cherries fruit

  • Popis výsledku anglicky

    The production of ethanol in the anaerobic condition is incresing in stored fruit period. The ethanol released from fruit stored at ULO a CA atmosphere were cumulated at ambient atmoshere at very low concentration, which is two orders low than in anaerobic atmosphere. The changes in the concentration of ethyl acetate the first 10 days under very low oxygen atmosphere were not increased, becose the biosythesis were stoped. Until are the fruit exhited to full supply of oxygen in air there is a change of esterification rate of this acetate. The some quantitative relation were related to the production and subsequent releasing from intact fruit for ethyl acetate, which on ambient atmosphere storage were detected at very small concentration as trace from 20to 80 nl/l overall for all storage regimes.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G58071" target="_blank" >1G58071: Integrovaná produkce třešní a višní.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-157-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ediční středisko

  • Místo vydání

    MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    5. 3. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku