Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120793" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120793 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní
Popis výsledku v původním jazyce
Produkce ethanolu v anaerobních podmínkách stoupá během skladování. Ethanol uvolňovaný z ULO a CA atmosféry se ambientní atmosféře hromadil jen v malých koncentracích, které byly o dva řády nižší než v anaerobních podmínkách. Koncentrace ethyl acetátu vprvních 10 dnech zůstávala stejná, protože se zastavila biosyntesa tohoto esteru v důsledku nedostatku kyslíku. Jakmile byly plody vystaveny plnému působení kyslíku dostavila se další produkce tohoto esteru. Ty samé kvantitativní vztahy se nalezly v koncentraci těchto sloučenin v ambientní atmosféře. Koncentrace ethyl acetátu byla ve stopách od 20 do 80 nl/l ve všech skladovacích režimech.
Název v anglickém jazyce
The influence of controlled anaerobise by storage of sweet cherries fruit
Popis výsledku anglicky
The production of ethanol in the anaerobic condition is incresing in stored fruit period. The ethanol released from fruit stored at ULO a CA atmosphere were cumulated at ambient atmoshere at very low concentration, which is two orders low than in anaerobic atmosphere. The changes in the concentration of ethyl acetate the first 10 days under very low oxygen atmosphere were not increased, becose the biosythesis were stoped. Until are the fruit exhited to full supply of oxygen in air there is a change of esterification rate of this acetate. The some quantitative relation were related to the production and subsequent releasing from intact fruit for ethyl acetate, which on ambient atmosphere storage were detected at very small concentration as trace from 20to 80 nl/l overall for all storage regimes.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G58071" target="_blank" >1G58071: Integrovaná produkce třešní a višní.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-157-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ediční středisko
Místo vydání
MZLU v Brně
Místo konání akce
MZLU v Brně
Datum konání akce
5. 3. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—