Goliáš, J., Němcová, A., Šuderlová, L., Balík, J., Veverka, J., Kyseláková, M.: The Influence of oxygen concentration in the atmosphere on anaerobic metabolites produced by several apple cultivars. Hort. Sci. (Prague), 28, 2001 (3): 81-88.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A92751_1" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:92751_1 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Goliáš, J., Němcová, A., Šuderlová, L., Balík, J., Veverka, J., Kyseláková, M.: The Influence of oxygen concentration in the atmosphere on anaerobic metabolites produced by several apple cultivars. Hort. Sci. (Prague), 28, 2001 (3): 81-88.
Popis výsledku v původním jazyce
Storage of Golden Delicious, Jonagold Melrose, Idared apples (Malus domestica Borkh) in ultra-low oxygen (0,9 % O2), anaerobiosis (0,2 % O2),and regular atmosphere (21 % O2), plus 0,3 CO2 and 0,03 % CO2 respectively, indicated that an exposure to ULO suppressed the production of metabolic compounds such as acetaldehyde, ethanol and ethyl acetate. Fruit tolerance to specific atmospheres yielding anaerobic products was determined. The tissue ethanol content in ULO and RA atmosphere ranged from 40 to 112 mg/l and from 4 to 7 mg/l respectively. The gaseous metabolites released across the skin were measured in ug/kg per h being captured in the sorbent and then gas-chromatographically analysed for acetaldehyde, ethanol and ethyl acetate.
Název v anglickém jazyce
Goliáš, J., Němcová, A., Šuderlová, L., Balík, J., Veverka, J., Kyseláková, M.: The Influence of oxygen concentration in the atmosphere on anaerobic metabolites produced by several apple cultivars. Hort. Sci. (Prague), 28, 2001 (3): 81-88.
Popis výsledku anglicky
Storage of Golden Delicious, Jonagold Melrose, Idared apples (Malus domestica Borkh) in ultra-low oxygen (0,9 % O2), anaerobiosis (0,2 % O2),and regular atmosphere (21 % O2), plus 0,3 CO2 and 0,03 % CO2 respectively, indicated that an exposure to ULO suppressed the production of metabolic compounds such as acetaldehyde, ethanol and ethyl acetate. Fruit tolerance to specific atmospheres yielding anaerobic products was determined. The tissue ethanol content in ULO and RA atmosphere ranged from 40 to 112 mg/l and from 4 to 7 mg/l respectively. The gaseous metabolites released across the skin were measured in ug/kg per h being captured in the sorbent and then gas-chromatographically analysed for acetaldehyde, ethanol and ethyl acetate.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9275" target="_blank" >EP9275: Fyziologické předpoklady a inovace skladovatelských technologií jádrového ovoce.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Horticultural Science
ISSN
0862-867X
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
81-88
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—