Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinek ULO atmosféry na jakost broskví.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003763" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003763 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinek ULO atmosféry na jakost broskví.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Účinná plynná směs je nástrojem pro rozšířené skladovatelnosti broskví. Vysoký obsah CO2 nebo nízký obsah O2 způsobuje anaerobní metabolismus , což se projeví vyšším obsah obou metabolitů. Vysoká produkce ethanolu a acetaldehydu nastává v anaerobních podmínkách ( 0,2 % O2 v atmosféře). Ztráty na hmotnosti jsou výrazně ovlivněny plynnou směsí, neboť kontrolní plody ukazovaly vyšší ztráty než ty, které byly uloženy v ULO a anaerobních podmínkách.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of ULO atmosphere for peach fruit quality

  • Popis výsledku anglicky

    Efficient gas mixture is a tool a greater potential for use in storing fruit as peaches and to extend the shelf life. High CO2 or lower O2 inducted anaerobic metabolism, what enhanced accumulation of ethanol and acetaldehyde. High ethanol and acetaldehyde production will be occurred in anaerobic condition (0,2 % O2). Weigh losses were greatly affected by the gas mixture atmosphere since control peaches showed significantly higher losses of weight than ULO and anaerobiosis.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXI. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-753-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    12-12

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku