Účinek ULO atmosféry na jakost broskví.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003763" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003763 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Účinek ULO atmosféry na jakost broskví.
Popis výsledku v původním jazyce
Účinná plynná směs je nástrojem pro rozšířené skladovatelnosti broskví. Vysoký obsah CO2 nebo nízký obsah O2 způsobuje anaerobní metabolismus , což se projeví vyšším obsah obou metabolitů. Vysoká produkce ethanolu a acetaldehydu nastává v anaerobních podmínkách ( 0,2 % O2 v atmosféře). Ztráty na hmotnosti jsou výrazně ovlivněny plynnou směsí, neboť kontrolní plody ukazovaly vyšší ztráty než ty, které byly uloženy v ULO a anaerobních podmínkách.
Název v anglickém jazyce
Effect of ULO atmosphere for peach fruit quality
Popis výsledku anglicky
Efficient gas mixture is a tool a greater potential for use in storing fruit as peaches and to extend the shelf life. High CO2 or lower O2 inducted anaerobic metabolism, what enhanced accumulation of ethanol and acetaldehyde. High ethanol and acetaldehyde production will be occurred in anaerobic condition (0,2 % O2). Weigh losses were greatly affected by the gas mixture atmosphere since control peaches showed significantly higher losses of weight than ULO and anaerobiosis.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení XXXI. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-753-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
12-12
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Neuveden
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—