Hodnocení dvou odrůd ?vestek"Stanley" "President" (Prunus domestica L.) skladované v nízko kyslíkaté atmosféře
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103631" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00103631 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:_____/06:00103631
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
An assessment of two plum fruit (Prunus domestica L.) cultivars "Stanley" and "President" stored in a low oxygen atmosphere
Popis výsledku v původním jazyce
The effects of different controlled atmospheres on the storage of fruit of two plum cultivars, 'President' and 'Stanley' (Prunus domestica L.), were studied. Fruit were kept for 33 days at 3.0 - 3.3°C under ultra-low oxygen storage (0.9% O2 and 0.5 CO2),a controlled atmosphere (2.0% O2 and 6.6-7.0 % CO2), anaerobic conditions (0.2% O2 and 1.0 % CO2) and in a regular (normal) atmosphere (21 % O2 and 0.03 % CO2). Subsequently they were stored for 42 days at 3.0 - 3.3°C. In healthy fruit, there is a low level of anaerobic respiration, manifested by the production of ethanol and acetaldehyde. Using gas chromatography, the detected levels were greater for 'Stanley' than for 'President'. The cultivar 'President' always had a lower ethanol level in comparison to 'Stanley' these levels ranged from 697 mg.1-1 to 855 mg.1-1 after 21 days in anaerobic conditions. Fruit quality was evaluated using 7 descriptors, of which the presence of an off-flavour is of considerable importance for the practic
Název v anglickém jazyce
An assessment of two plum fruit (Prunus domestica L.) cultivars "Stanley" and "President" stored in a low oxygen atmosphere
Popis výsledku anglicky
The effects of different controlled atmospheres on the storage of fruit of two plum cultivars, 'President' and 'Stanley' (Prunus domestica L.), were studied. Fruit were kept for 33 days at 3.0 - 3.3°C under ultra-low oxygen storage (0.9% O2 and 0.5 CO2),a controlled atmosphere (2.0% O2 and 6.6-7.0 % CO2), anaerobic conditions (0.2% O2 and 1.0 % CO2) and in a regular (normal) atmosphere (21 % O2 and 0.03 % CO2). Subsequently they were stored for 42 days at 3.0 - 3.3°C. In healthy fruit, there is a low level of anaerobic respiration, manifested by the production of ethanol and acetaldehyde. Using gas chromatography, the detected levels were greater for 'Stanley' than for 'President'. The cultivar 'President' always had a lower ethanol level in comparison to 'Stanley' these levels ranged from 697 mg.1-1 to 855 mg.1-1 after 21 days in anaerobic conditions. Fruit quality was evaluated using 7 descriptors, of which the presence of an off-flavour is of considerable importance for the practic
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1408" target="_blank" >QD1408: Tvorba moderních systémů pěstování slivoní</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Eufrin plum and prune working group meeting
ISBN
80-902636-9-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
103-114
Název nakladatele
RBIP Holovousy
Místo vydání
Holovousy
Místo konání akce
Holovousy
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—