Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení dvou odrůd ?vestek"Stanley" "President" (Prunus domestica L.) skladované v nízko kyslíkaté atmosféře

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103631" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00103631 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:_____/06:00103631

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    An assessment of two plum fruit (Prunus domestica L.) cultivars "Stanley" and "President" stored in a low oxygen atmosphere

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of different controlled atmospheres on the storage of fruit of two plum cultivars, 'President' and 'Stanley' (Prunus domestica L.), were studied. Fruit were kept for 33 days at 3.0 - 3.3°C under ultra-low oxygen storage (0.9% O2 and 0.5 CO2),a controlled atmosphere (2.0% O2 and 6.6-7.0 % CO2), anaerobic conditions (0.2% O2 and 1.0 % CO2) and in a regular (normal) atmosphere (21 % O2 and 0.03 % CO2). Subsequently they were stored for 42 days at 3.0 - 3.3°C. In healthy fruit, there is a low level of anaerobic respiration, manifested by the production of ethanol and acetaldehyde. Using gas chromatography, the detected levels were greater for 'Stanley' than for 'President'. The cultivar 'President' always had a lower ethanol level in comparison to 'Stanley' these levels ranged from 697 mg.1-1 to 855 mg.1-1 after 21 days in anaerobic conditions. Fruit quality was evaluated using 7 descriptors, of which the presence of an off-flavour is of considerable importance for the practic

  • Název v anglickém jazyce

    An assessment of two plum fruit (Prunus domestica L.) cultivars "Stanley" and "President" stored in a low oxygen atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of different controlled atmospheres on the storage of fruit of two plum cultivars, 'President' and 'Stanley' (Prunus domestica L.), were studied. Fruit were kept for 33 days at 3.0 - 3.3°C under ultra-low oxygen storage (0.9% O2 and 0.5 CO2),a controlled atmosphere (2.0% O2 and 6.6-7.0 % CO2), anaerobic conditions (0.2% O2 and 1.0 % CO2) and in a regular (normal) atmosphere (21 % O2 and 0.03 % CO2). Subsequently they were stored for 42 days at 3.0 - 3.3°C. In healthy fruit, there is a low level of anaerobic respiration, manifested by the production of ethanol and acetaldehyde. Using gas chromatography, the detected levels were greater for 'Stanley' than for 'President'. The cultivar 'President' always had a lower ethanol level in comparison to 'Stanley' these levels ranged from 697 mg.1-1 to 855 mg.1-1 after 21 days in anaerobic conditions. Fruit quality was evaluated using 7 descriptors, of which the presence of an off-flavour is of considerable importance for the practic

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1408" target="_blank" >QD1408: Tvorba moderních systémů pěstování slivoní</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Eufrin plum and prune working group meeting

  • ISBN

    80-902636-9-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    103-114

  • Název nakladatele

    RBIP Holovousy

  • Místo vydání

    Holovousy

  • Místo konání akce

    Holovousy

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku