Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odezva plodů třešní k nízkému kyslíku v atmosféře

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00108438" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00108438 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Response of cherries to low oxygen atmosphere

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effects were examined of different controlled atmosphere on sweet cherries and sour cherriesfruit of 'Vanda' and 'Kordia' (Prunus avium L.) cultivars during storage. Fruits were kept for 30 days at 3.0 - 3.3°C under ultra-low oxygen storage (ULO = 0.9% O2 and 1.0% CO2), controlled atmosphere (CA = 2.0% O2 and 9.0% CO2), anaerobiosis (AN = 0.2% O2 and 1.0% CO2), regular atmosphere (RA = 21% O2 and 0.03% CO2). Relationships between the composition of O2 and CO2 content during this period and after the removal from gas mixture to ethanol, acetaldehyde, sensorial value and some textural values of fruit were investigated. Subsequent exposition of the fruit to air but still under cold-storage temperature resulted in linear or exponential decrease of ethanolto half or even one third of its previous value. The concentration of oxygen at a level of 0.9% (ultra low oxygen -- ULO) does not harm physiologically the tissues of sweet cherries by producing mostly the non-substantial content of ethan

  • Název v anglickém jazyce

    Response of cherries to low oxygen atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    Effects were examined of different controlled atmosphere on sweet cherries and sour cherriesfruit of 'Vanda' and 'Kordia' (Prunus avium L.) cultivars during storage. Fruits were kept for 30 days at 3.0 - 3.3°C under ultra-low oxygen storage (ULO = 0.9% O2 and 1.0% CO2), controlled atmosphere (CA = 2.0% O2 and 9.0% CO2), anaerobiosis (AN = 0.2% O2 and 1.0% CO2), regular atmosphere (RA = 21% O2 and 0.03% CO2). Relationships between the composition of O2 and CO2 content during this period and after the removal from gas mixture to ethanol, acetaldehyde, sensorial value and some textural values of fruit were investigated. Subsequent exposition of the fruit to air but still under cold-storage temperature resulted in linear or exponential decrease of ethanolto half or even one third of its previous value. The concentration of oxygen at a level of 0.9% (ultra low oxygen -- ULO) does not harm physiologically the tissues of sweet cherries by producing mostly the non-substantial content of ethan

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G58071" target="_blank" >1G58071: Integrovaná produkce třešní a višní.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Quality of Horticultural Production

  • ISBN

    978-80-7375-060-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    29-30

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Lednice

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku