Study of the aromatic profile of Traminer Rot (Gewürztraminer) by GC-MS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43911972" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43911972 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.naun.org/main/NAUN/bio/2017/a162010-050.pdf" target="_blank" >http://www.naun.org/main/NAUN/bio/2017/a162010-050.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Study of the aromatic profile of Traminer Rot (Gewürztraminer) by GC-MS
Popis výsledku v původním jazyce
This paper is focused on the study of the aromatic profile of Traminer rot must, cultivated in the Moravian wine-growing region in the Czech Republic. In our paper, we monitored selected terpenic substances during maceration after 0, 6, 12, 18, 24, 30, and 36 hours. The aromatic profile was studied by gas chromatography with mass detection (GC-MS). Our focus was on the determination of free, bound, and total terpenic substances, in addition to the determination of specific aromatic substances: linalool, geraniol, nerol, alpha-terpineol, and hotrienol. The study confirmed that increasing the maceration time also increases the content of free and total terpenic substances.
Název v anglickém jazyce
Study of the aromatic profile of Traminer Rot (Gewürztraminer) by GC-MS
Popis výsledku anglicky
This paper is focused on the study of the aromatic profile of Traminer rot must, cultivated in the Moravian wine-growing region in the Czech Republic. In our paper, we monitored selected terpenic substances during maceration after 0, 6, 12, 18, 24, 30, and 36 hours. The aromatic profile was studied by gas chromatography with mass detection (GC-MS). Our focus was on the determination of free, bound, and total terpenic substances, in addition to the determination of specific aromatic substances: linalool, geraniol, nerol, alpha-terpineol, and hotrienol. The study confirmed that increasing the maceration time also increases the content of free and total terpenic substances.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Vinohradnictví a vinařství pro zachování a obnovu kulturní identity vinařských regionů na Moravě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
International Journal of Biology and Biomedical Engineering
ISSN
1998-4510
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
Nečíslováno
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
55-60
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85043494277