Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study of the aromatic profile of Traminer Rot (Gewürztraminer) by GC-MS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43911972" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43911972 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.naun.org/main/NAUN/bio/2017/a162010-050.pdf" target="_blank" >http://www.naun.org/main/NAUN/bio/2017/a162010-050.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of the aromatic profile of Traminer Rot (Gewürztraminer) by GC-MS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper is focused on the study of the aromatic profile of Traminer rot must, cultivated in the Moravian wine-growing region in the Czech Republic. In our paper, we monitored selected terpenic substances during maceration after 0, 6, 12, 18, 24, 30, and 36 hours. The aromatic profile was studied by gas chromatography with mass detection (GC-MS). Our focus was on the determination of free, bound, and total terpenic substances, in addition to the determination of specific aromatic substances: linalool, geraniol, nerol, alpha-terpineol, and hotrienol. The study confirmed that increasing the maceration time also increases the content of free and total terpenic substances.

  • Název v anglickém jazyce

    Study of the aromatic profile of Traminer Rot (Gewürztraminer) by GC-MS

  • Popis výsledku anglicky

    This paper is focused on the study of the aromatic profile of Traminer rot must, cultivated in the Moravian wine-growing region in the Czech Republic. In our paper, we monitored selected terpenic substances during maceration after 0, 6, 12, 18, 24, 30, and 36 hours. The aromatic profile was studied by gas chromatography with mass detection (GC-MS). Our focus was on the determination of free, bound, and total terpenic substances, in addition to the determination of specific aromatic substances: linalool, geraniol, nerol, alpha-terpineol, and hotrienol. The study confirmed that increasing the maceration time also increases the content of free and total terpenic substances.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Vinohradnictví a vinařství pro zachování a obnovu kulturní identity vinařských regionů na Moravě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Biology and Biomedical Engineering

  • ISSN

    1998-4510

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Nečíslováno

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    55-60

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85043494277