Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A study on the content of terpenic compounds in the cultivar 'Moravian Muscat' (Vitis vinifera L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912178" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912178 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.chiriottieditori.it/ojs/index.php/ijfs/article/view/570" target="_blank" >http://www.chiriottieditori.it/ojs/index.php/ijfs/article/view/570</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A study on the content of terpenic compounds in the cultivar 'Moravian Muscat' (Vitis vinifera L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Terpenic represent a very interesting group of aromatic substances. They occur in aromatic grapevine cultivars and create Muscat and flower aromas. In 2013, their contents as well as contents of other aromatic substances were determined in juices made of the Moravian Muscat cultivar after 5, 12 and 24 of maceration. Pedigree: Muscat Ottonel x Prachtraube. As Control, fresh juice analysed immediately after the pressing was used. The aim of this experiment was to find out which terpenic compounds are present in grapes of this cultivar and which length of maceration would be the most suitable for making wine. Attention was paid also to levels of monoterpens, phenols, ethyls, alcohols and acids as well as to basic analytical parameters. Results of a chemical analysis indicated that an optimum is the maceration of grapes for 24 hours because after this time interval the highest amount of terpenic substances was released.

  • Název v anglickém jazyce

    A study on the content of terpenic compounds in the cultivar 'Moravian Muscat' (Vitis vinifera L.)

  • Popis výsledku anglicky

    Terpenic represent a very interesting group of aromatic substances. They occur in aromatic grapevine cultivars and create Muscat and flower aromas. In 2013, their contents as well as contents of other aromatic substances were determined in juices made of the Moravian Muscat cultivar after 5, 12 and 24 of maceration. Pedigree: Muscat Ottonel x Prachtraube. As Control, fresh juice analysed immediately after the pressing was used. The aim of this experiment was to find out which terpenic compounds are present in grapes of this cultivar and which length of maceration would be the most suitable for making wine. Attention was paid also to levels of monoterpens, phenols, ethyls, alcohols and acids as well as to basic analytical parameters. Results of a chemical analysis indicated that an optimum is the maceration of grapes for 24 hours because after this time interval the highest amount of terpenic substances was released.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Italian Journal of Food Science

  • ISSN

    1120-1770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    IT - Italská republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    222-232

  • Kód UT WoS článku

    000401639300003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85019757592