Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the Period of Maceration on the Content of Antioxidant Substances in Grape Juice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914478" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914478 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/18:63520467

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1007/s10341-018-0385-7" target="_blank" >https://doi.org/10.1007/s10341-018-0385-7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10341-018-0385-7" target="_blank" >10.1007/s10341-018-0385-7</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the Period of Maceration on the Content of Antioxidant Substances in Grape Juice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study deals with the monitoring of the content of antioxidant components in grape juice in the course of cold maceration of grapevine varieties &apos;Italian Riesling&apos; and &apos;Cabernet Sauvignon&apos;, vintages 2011 and 2012. For analyses, grape juice was sampled after the maceration intervals of 0; 2; 4; 6; 8; 12 and 24?h. Spectrophotometry was used to estimate antioxidant activity (by the DPPH test), total flavanols, contents of anthocyans and contents of hydroxycinnamic acids. The content of total acidity and pH were estimated as well. Obtained results indicated that contents of aforementioned compounds increased with the increasing time of mush maceration.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the Period of Maceration on the Content of Antioxidant Substances in Grape Juice

  • Popis výsledku anglicky

    The study deals with the monitoring of the content of antioxidant components in grape juice in the course of cold maceration of grapevine varieties &apos;Italian Riesling&apos; and &apos;Cabernet Sauvignon&apos;, vintages 2011 and 2012. For analyses, grape juice was sampled after the maceration intervals of 0; 2; 4; 6; 8; 12 and 24?h. Spectrophotometry was used to estimate antioxidant activity (by the DPPH test), total flavanols, contents of anthocyans and contents of hydroxycinnamic acids. The content of total acidity and pH were estimated as well. Obtained results indicated that contents of aforementioned compounds increased with the increasing time of mush maceration.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Erwerbs-Obstbau

  • ISSN

    0014-0309

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Supplement 1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    37-45

  • Kód UT WoS článku

    000451066800006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85046551516