Effect of the Period of Maceration on the Content of Antioxidant Substances in Grape Juice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914478" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914478 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28110/18:63520467
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.1007/s10341-018-0385-7" target="_blank" >https://doi.org/10.1007/s10341-018-0385-7</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10341-018-0385-7" target="_blank" >10.1007/s10341-018-0385-7</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of the Period of Maceration on the Content of Antioxidant Substances in Grape Juice
Popis výsledku v původním jazyce
The study deals with the monitoring of the content of antioxidant components in grape juice in the course of cold maceration of grapevine varieties 'Italian Riesling' and 'Cabernet Sauvignon', vintages 2011 and 2012. For analyses, grape juice was sampled after the maceration intervals of 0; 2; 4; 6; 8; 12 and 24?h. Spectrophotometry was used to estimate antioxidant activity (by the DPPH test), total flavanols, contents of anthocyans and contents of hydroxycinnamic acids. The content of total acidity and pH were estimated as well. Obtained results indicated that contents of aforementioned compounds increased with the increasing time of mush maceration.
Název v anglickém jazyce
Effect of the Period of Maceration on the Content of Antioxidant Substances in Grape Juice
Popis výsledku anglicky
The study deals with the monitoring of the content of antioxidant components in grape juice in the course of cold maceration of grapevine varieties 'Italian Riesling' and 'Cabernet Sauvignon', vintages 2011 and 2012. For analyses, grape juice was sampled after the maceration intervals of 0; 2; 4; 6; 8; 12 and 24?h. Spectrophotometry was used to estimate antioxidant activity (by the DPPH test), total flavanols, contents of anthocyans and contents of hydroxycinnamic acids. The content of total acidity and pH were estimated as well. Obtained results indicated that contents of aforementioned compounds increased with the increasing time of mush maceration.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40105 - Horticulture, viticulture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Erwerbs-Obstbau
ISSN
0014-0309
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
Supplement 1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
37-45
Kód UT WoS článku
000451066800006
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85046551516