Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000221" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000221 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/11:00174152 RIV/67179843:_____/11:00422843 RIV/00216224:14110/11:00065676
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové
Popis výsledku v původním jazyce
Úkolem tohoto užitného vzoru bylo najít způsob, jak zvýšit obsah a stabilitu biologicky aktivních antioxidantů ve vyrobeném hroznovém moštu. Koncentrace a stabilita se významně zvyšuje přídavkem kyseliny L-askorbové a termomaceračním ošetření drtě hroznů. Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové obsahuje minimálně 1 mg kyseliny L-askorbové v 1 litru termomacerovaného hroznového moštu.
Název v anglickém jazyce
Thermally macerated grape-juice with adition of l-ascorbic acid
Popis výsledku anglicky
The main aim of this patent was to find method how to increase content and stability of bioactive antioxidants in produced grape juice. Concentration and stability is substantially increased by adding of L-ascorbic acid and by thermomaceration treatmentof grapes. Thermomacerated grape juice contains minimum 1 mg L-ascorbic acid in one litre of the grape juice.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
22454
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., CZ Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice, CZ Masarykova univerzita, Brno, CZ Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v.v.i., České Budějovice, CZ Vinařství Valtice s.r.o.,Valtice CZ
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence