Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000221" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000221 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/11:00174152 RIV/67179843:_____/11:00422843 RIV/00216224:14110/11:00065676

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Úkolem tohoto užitného vzoru bylo najít způsob, jak zvýšit obsah a stabilitu biologicky aktivních antioxidantů ve vyrobeném hroznovém moštu. Koncentrace a stabilita se významně zvyšuje přídavkem kyseliny L-askorbové a termomaceračním ošetření drtě hroznů. Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové obsahuje minimálně 1 mg kyseliny L-askorbové v 1 litru termomacerovaného hroznového moštu.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermally macerated grape-juice with adition of l-ascorbic acid

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of this patent was to find method how to increase content and stability of bioactive antioxidants in produced grape juice. Concentration and stability is substantially increased by adding of L-ascorbic acid and by thermomaceration treatmentof grapes. Thermomacerated grape juice contains minimum 1 mg L-ascorbic acid in one litre of the grape juice.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    22454

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., CZ Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice, CZ Masarykova univerzita, Brno, CZ Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v.v.i., České Budějovice, CZ Vinařství Valtice s.r.o.,Valtice CZ

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence