Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F16%3A00087681" target="_blank" >RIV/00216224:14110/16:00087681 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/16:43910569 RIV/00027022:_____/16:00000624

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové probíhá tak, že kyselina L-askorbová se přidá v minimálním množství l mg na l kg hroznů nebo do hroznové drti, přičemž tato směs se termomaceruje po dobu minimálně l minuty při minimální teplotě 50 °C. Termomacerované hrozny s přídavkem kyseliny L-askorbové nebo termomacerovaná hroznová drť se po zchlazení lisují a získaný tennomacerovaný mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové se ošetří konzervací.

  • Název v anglickém jazyce

    Process for producing thermo-macerated must with addition of L-ascorbic acid

  • Popis výsledku anglicky

    The invented process for producing thermo-macerated must with addition of L-ascorbic acid is characterized in that the L-ascorbic acid is added at minimum amount of 1 mg per 1 kg of grapes or into crushed grape wines, wherein the thus obtained mixture is then thermo-macerated for a period of at least 1 minute at the minimum temperature of 50 degC. After cooling down the thermo-macerated grapes with the addition of L-ascorbic acid or crushed thermo-macerated grapes are pressed and the obtained thermo-macerated must with the addition of L-ascorbic acid is then subjected to preservative treatment.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    306301

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    12. 10. 2016

  • Název vlastníka

    Mendlova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Masarykova univerzita, Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i., Vinařství Valtice, s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence