Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení změn látkových složek broskví, rajčat a jablek v průběhu zrání

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912044" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912044 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení změn látkových složek broskví, rajčat a jablek v průběhu zrání

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byly hodnoceny změny látkového složení broskví (odrůda Redhaven), rajčat (odrůda Dagmar) a jablek (odrůda Rubinola). U sledovaných plodů byly analyzovány obsahy titrovatelných kyselin, rozpustné sušiny, kyseliny jablečné, askorbové, citronové, obsah celkových polyfenolů a měřena byla také pevnost slupky plodů. Tyto parametry byly sledovány v průběhu celého procesu dozrávání. Celkem bylo analyzováno 60 plodů odrůdy Redhaven, 100 plodů odrůdy Dagmar a 138 plodů odrůdy Rubinola. Získané výsledky jsou zpracovány v podobě tabulek.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of changes in composition of peaches, tomatoes and apples during ripening

  • Popis výsledku anglicky

    In this theses were analytically evaluated changes of nutritional components by the peaches (variety Redhaven), the tomatoes (variety Dagmar) and by the apples (variety Rubinola). By pursued fruit were analysed the contend of titratable acid, soluble dry matter, malic acid, ascorbic acid, citric acid, content of total polyphenols and there were measured the strength the peel of fruit. All parameters had been observed during all process of fruit ripening. In total there were analysed 60 fruit of variety Readhaven, 100 fruit of variety Dagmar and 138 fruit of variety Rubinola. All results of the observation has been processed into tables.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    12-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus