Hodnocení změn látkových složek broskví, rajčat a jablek v průběhu zrání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912044" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912044 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení změn látkových složek broskví, rajčat a jablek v průběhu zrání
Popis výsledku v původním jazyce
V práci byly hodnoceny změny látkového složení broskví (odrůda Redhaven), rajčat (odrůda Dagmar) a jablek (odrůda Rubinola). U sledovaných plodů byly analyzovány obsahy titrovatelných kyselin, rozpustné sušiny, kyseliny jablečné, askorbové, citronové, obsah celkových polyfenolů a měřena byla také pevnost slupky plodů. Tyto parametry byly sledovány v průběhu celého procesu dozrávání. Celkem bylo analyzováno 60 plodů odrůdy Redhaven, 100 plodů odrůdy Dagmar a 138 plodů odrůdy Rubinola. Získané výsledky jsou zpracovány v podobě tabulek.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of changes in composition of peaches, tomatoes and apples during ripening
Popis výsledku anglicky
In this theses were analytically evaluated changes of nutritional components by the peaches (variety Redhaven), the tomatoes (variety Dagmar) and by the apples (variety Rubinola). By pursued fruit were analysed the contend of titratable acid, soluble dry matter, malic acid, ascorbic acid, citric acid, content of total polyphenols and there were measured the strength the peel of fruit. All parameters had been observed during all process of fruit ripening. In total there were analysed 60 fruit of variety Readhaven, 100 fruit of variety Dagmar and 138 fruit of variety Rubinola. All results of the observation has been processed into tables.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Svazek periodika
16
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
12-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—