The study of polyphenols in dealcoholised wine
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43913329" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43913329 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.weinobstklosterneuburg.at/dam/jcr:4cb46d1f-5cc6-48ea-b147-e667e147fe71/139-2017.pdf" target="_blank" >http://www.weinobstklosterneuburg.at/dam/jcr:4cb46d1f-5cc6-48ea-b147-e667e147fe71/139-2017.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The study of polyphenols in dealcoholised wine
Popis výsledku v původním jazyce
This study is about contents of antioxidant components in some selected samples of dealcoholised wine. Some important antioxidants are identified, i.e. gallic acid, caftaric acid, catechin, epicatechin, cis-resveratrol, rutin, quercitrin, quercetin and others. Furthermore antioxidant activity, content of total polyphenols, flavanols, and hydroxycinnamic acid were investigated. Contents of polyphenolic compounds ranged from 178 to 1159 mg/l, values of antioxidant activity from 49 to 548 mg/l. Based on obtained results, it was possible to conclude that contents of antioxidant components in samples of dealcoholised and "normal wine" were similar.
Název v anglickém jazyce
The study of polyphenols in dealcoholised wine
Popis výsledku anglicky
This study is about contents of antioxidant components in some selected samples of dealcoholised wine. Some important antioxidants are identified, i.e. gallic acid, caftaric acid, catechin, epicatechin, cis-resveratrol, rutin, quercitrin, quercetin and others. Furthermore antioxidant activity, content of total polyphenols, flavanols, and hydroxycinnamic acid were investigated. Contents of polyphenolic compounds ranged from 178 to 1159 mg/l, values of antioxidant activity from 49 to 548 mg/l. Based on obtained results, it was possible to conclude that contents of antioxidant components in samples of dealcoholised and "normal wine" were similar.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mitteilungen Klosterneuburg
ISSN
0007-5922
e-ISSN
—
Svazek periodika
67
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
139-148
Kód UT WoS článku
000426334900005
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85081022073