Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The study of polyphenols in dealcoholised wine

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43913329" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43913329 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.weinobstklosterneuburg.at/dam/jcr:4cb46d1f-5cc6-48ea-b147-e667e147fe71/139-2017.pdf" target="_blank" >http://www.weinobstklosterneuburg.at/dam/jcr:4cb46d1f-5cc6-48ea-b147-e667e147fe71/139-2017.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The study of polyphenols in dealcoholised wine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study is about contents of antioxidant components in some selected samples of dealcoholised wine. Some important antioxidants are identified, i.e. gallic acid, caftaric acid, catechin, epicatechin, cis-resveratrol, rutin, quercitrin, quercetin and others. Furthermore antioxidant activity, content of total polyphenols, flavanols, and hydroxycinnamic acid were investigated. Contents of polyphenolic compounds ranged from 178 to 1159 mg/l, values of antioxidant activity from 49 to 548 mg/l. Based on obtained results, it was possible to conclude that contents of antioxidant components in samples of dealcoholised and &quot;normal wine&quot; were similar.

  • Název v anglickém jazyce

    The study of polyphenols in dealcoholised wine

  • Popis výsledku anglicky

    This study is about contents of antioxidant components in some selected samples of dealcoholised wine. Some important antioxidants are identified, i.e. gallic acid, caftaric acid, catechin, epicatechin, cis-resveratrol, rutin, quercitrin, quercetin and others. Furthermore antioxidant activity, content of total polyphenols, flavanols, and hydroxycinnamic acid were investigated. Contents of polyphenolic compounds ranged from 178 to 1159 mg/l, values of antioxidant activity from 49 to 548 mg/l. Based on obtained results, it was possible to conclude that contents of antioxidant components in samples of dealcoholised and &quot;normal wine&quot; were similar.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mitteilungen Klosterneuburg

  • ISSN

    0007-5922

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    139-148

  • Kód UT WoS článku

    000426334900005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85081022073