Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam pěstování ovoce a jeho produkce ve světě a v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914817" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914817 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam pěstování ovoce a jeho produkce ve světě a v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola klade důraz na význam ovoce jako jedné ze základních složek potravy člověka. Popsány jsou tržně pěstované ovocné druhy v ČR. Různé druhy ovoce se liší i některými specifickými obsahovými látkami nebo jejich množstvím. Základní charakteristika obsahového složení plodů a význam jejich konzumace je uveden u jablek, hrušek, švestek, třešní a višní, meruněk, broskví a nektarinek, drobného a skořápkového ovoce. Je zachycen vývoj a objem celkové produkce ovoce ve světě a v ĆR.

  • Název v anglickém jazyce

    The importance of fruit growig and fruit production in the world and in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter describes the importance of fruit as one of the basic ingredients of human food. Described are economically important fruit species in the Czech Republic. Different types of fruit differ from certain specific content substances or their quantities. The basic characteristics of the fruit composition and the importance of their consumption are described in apples, pears, plums, cherries and sour cherries, apricots, peaches and nectarines, small fruits and nuts. The development and volume of total fruit production in the world and in the Czech Republic are described.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Ovocné kultury

  • ISBN

    978-80-86726-86-1

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    26-29

  • Počet stran knihy

    239

  • Název nakladatele

    Profi Press s.r.o.

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly