Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam peckového ovoce pro zdravou výživu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F21%3A43920120" target="_blank" >RIV/62156489:43510/21:43920120 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam peckového ovoce pro zdravou výživu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek klade důraz na význam peckového ovoce jako jedné ze základních složek potravy člověka. Popsány jsou tržně pěstované druhy peckovin v ČR. Různé druhy peckovin se liší i některými specifickými obsahovými látkami nebo jejich množstvím. Základní charakteristika obsahového složení plodů a význam jejich konzumace je uveden u švestek, třešní a višní, meruněk, broskví a nektarinek a ořešáku. Je zachycen vývoj a objem celkové produkce ovoce ve světě a v ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    The importance of stone fruit for a healthy diet

  • Popis výsledku anglicky

    This paper describes the importance of fruit as one of the basic ingredients of human food. Described are economically important stone fruit species in the Czech Republic. Different types of stone fruit differ from certain specific content substances or their quantities. The basic characteristics of the stone fruit composition and the importance of their consumption are described in plums, cherries and sour cherries, apricots, peaches and nectarines and nuts. The development and volume of total fruit production in the world and in the Czech Republic are described.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    54-57

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus