Sója luštinatá ve výzkumu a v praxi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F99%3A57100002" target="_blank" >RIV/62156489:43510/99:57100002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sója luštinatá ve výzkumu a v praxi
Popis výsledku v původním jazyce
Je jen málo rostlinných druhů, které už před tisíciletími nabídly a stále nabízejí tolik způsobů použití, jako sója. Coby potravina se podílí na výživě podstatné části obyvatel Země. Pěstování, studium, zušlecht'ování a zpracování sóje v potravinářském,tukovém, masném, kosmetickém, farmaceutickém, chemickém a krmivářském průmyslu dává celosvětově práci miliónům lidí.
Název v anglickém jazyce
Soybean in the research and practise
Popis výsledku anglicky
Worldwide exist only few plant species, which before three century ago offer and still offer so many different possibility of utilization. As a food it is one of more important element in human nutrition for most of the civilization. Production, breedingand processing of soybean in food and oil industry, animal production, cosmetic, chemical and feed industry, represent a job for million of people worldwide.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ÚRODA
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
99
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—