Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Usefulness of pH1 and EC50 values, glycogen, glucose and lactic acid content for meat quality prediction

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23300003" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23300003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Usefulness of pH1 and EC50 values, glycogen, glucose and lactic acid content for meat quality prediction

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare the values of pH1, EC50, muscle glycogen, glucose and lactic acid content in the commercial hybrid pigs with different RYR1 genotypes and the prediction of meat quality RYR1 genotypes influence the values of meat quality after slaughter and from biopsies, carried out about 5 weeks before slaughter. The occurence of PSE meat ranged in biopsy samples according to pH from 10.16 to 14.58% between pH (r = 0.39) and EC (r = 0.23) from biopsies and after slaughter were veryslow. The levels of muscle glycogen, glucose and lactic acid did not differenciate between the RYR1 genotypes. There was a high variability . The results indicated that the values of pH1, EC50, glycogen, glucose and lactic acid in biopsy samples were not useful for prediction of meat quality after slaughter.

  • Název v anglickém jazyce

    Usefulness of pH1 and EC50 values, glycogen, glucose and lactic acid content for meat quality prediction

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the values of pH1, EC50, muscle glycogen, glucose and lactic acid content in the commercial hybrid pigs with different RYR1 genotypes and the prediction of meat quality RYR1 genotypes influence the values of meat quality after slaughter and from biopsies, carried out about 5 weeks before slaughter. The occurence of PSE meat ranged in biopsy samples according to pH from 10.16 to 14.58% between pH (r = 0.39) and EC (r = 0.23) from biopsies and after slaughter were veryslow. The levels of muscle glycogen, glucose and lactic acid did not differenciate between the RYR1 genotypes. There was a high variability . The results indicated that the values of pH1, EC50, glycogen, glucose and lactic acid in biopsy samples were not useful for prediction of meat quality after slaughter.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    41-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus