Usefulness of pH1 and EC50 values, glycogen, glucose and lactic acid content for meat quality prediction
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23300003" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23300003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Usefulness of pH1 and EC50 values, glycogen, glucose and lactic acid content for meat quality prediction
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to compare the values of pH1, EC50, muscle glycogen, glucose and lactic acid content in the commercial hybrid pigs with different RYR1 genotypes and the prediction of meat quality RYR1 genotypes influence the values of meat quality after slaughter and from biopsies, carried out about 5 weeks before slaughter. The occurence of PSE meat ranged in biopsy samples according to pH from 10.16 to 14.58% between pH (r = 0.39) and EC (r = 0.23) from biopsies and after slaughter were veryslow. The levels of muscle glycogen, glucose and lactic acid did not differenciate between the RYR1 genotypes. There was a high variability . The results indicated that the values of pH1, EC50, glycogen, glucose and lactic acid in biopsy samples were not useful for prediction of meat quality after slaughter.
Název v anglickém jazyce
Usefulness of pH1 and EC50 values, glycogen, glucose and lactic acid content for meat quality prediction
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare the values of pH1, EC50, muscle glycogen, glucose and lactic acid content in the commercial hybrid pigs with different RYR1 genotypes and the prediction of meat quality RYR1 genotypes influence the values of meat quality after slaughter and from biopsies, carried out about 5 weeks before slaughter. The occurence of PSE meat ranged in biopsy samples according to pH from 10.16 to 14.58% between pH (r = 0.39) and EC (r = 0.23) from biopsies and after slaughter were veryslow. The levels of muscle glycogen, glucose and lactic acid did not differenciate between the RYR1 genotypes. There was a high variability . The results indicated that the values of pH1, EC50, glycogen, glucose and lactic acid in biopsy samples were not useful for prediction of meat quality after slaughter.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
41-46
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—