Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Improving the thermooxidadion stability of recycled biodegradable oils

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A42300008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:42300008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Improving the thermooxidadion stability of recycled biodegradable oils

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with the possibility of improving the acid value,viscosity,water content and peroxide value during the service life test. The peroxide value characterizes the thermooxidation stability being generally nearly unsafisfactory in refined products. The author rogether with a worker of SETUZA Olomouc Co. Proposed a method for improving the termooxidation stability. The method uses hight overheating of oil at the beginning of use and its following treatmen. For testing the author used (from ecological reasons) already operated oils being in the first stage only filtered, i.e. untreated from another point of view. As these samples were of a very low quality, in the second stage of test adjustment of the oils was carried out by means of decreasing their initial acidity and bleaching. Results of these tests were evaluated and compared with properties of classical refined products of thermooxidation stability of

  • Název v anglickém jazyce

    Improving the thermooxidadion stability of recycled biodegradable oils

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the possibility of improving the acid value,viscosity,water content and peroxide value during the service life test. The peroxide value characterizes the thermooxidation stability being generally nearly unsafisfactory in refined products. The author rogether with a worker of SETUZA Olomouc Co. Proposed a method for improving the termooxidation stability. The method uses hight overheating of oil at the beginning of use and its following treatmen. For testing the author used (from ecological reasons) already operated oils being in the first stage only filtered, i.e. untreated from another point of view. As these samples were of a very low quality, in the second stage of test adjustment of the oils was carried out by means of decreasing their initial acidity and bleaching. Results of these tests were evaluated and compared with properties of classical refined products of thermooxidation stability of

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GK - Lesnictví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    35. Internationales Wissenschaftliches Symposium Mechanisierung der Waldarbeit, Formec 2001

  • ISBN

    80/7157/530/5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    155-162

  • Název nakladatele

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno, Česká republika

  • Místo konání akce

    Brno, Česká republika

  • Datum konání akce

    3. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku