Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv tepelné úpravy na obsah mastných kyselin v mase kapra

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200021" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv tepelné úpravy na obsah mastných kyselin v mase kapra

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z kaprů chovaných v pokusném rybníce a přikrmovaných pšenicí bylo ve třetím roce života vybráno 24 jedinců. Kapři byli nafiletováni a ve filé bez kůže, v jednom syrovém a ve druhém po tepelné úpravě dušením, byl stanoven obsah mastných kyselin metodou plchromatografie po extrakci celkových lipidů směsí hexan/2-propanol. Vliv tepelné úpravy na podíl mastných kyselin byl velmi malý. Pokles C16:0, C22:5 n-3 a C22:5 n-6 však byl přesto průkazný (P<0,05) a vzestup C20:1 dokonce vysoce průkazný (P<0,01).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of heat treatment on fatty acid composition in the meat of common carp

  • Popis výsledku anglicky

    In the third year of life, altogether 24 individuals of common carp were selected among fish reared in an earthen pond and supplementary fed wheat grain. The content of fatty acids in raw and stewed fish fillets without skin was determined by gas chromatextraction of the total lipids with a hexan/2-propanol mixture. The influence of stewing on the fatty acid pattern was very small but the decrease of C16:0, C22:5 n-3 and C22:5 n-6 was significant (P<0.05) and the increase of C20:1 highly significant (P<

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Medzinárodná vedecká konferencia Dni výživy zvierat

  • ISBN

    80-8069-068-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    90-92

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v spolupráci s VÚTPHP v Banskej Bystrici

  • Místo vydání

    Banská Bystrica

  • Místo konání akce

    VÚTPHP v Banskej Bystrici

  • Datum konání akce

    19. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku