Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A study of associations of the H-FABP genotypes with fat and meat production if pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23300001" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23300001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A study of associations of the H-FABP genotypes with fat and meat production if pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Although the content of intramuscular fat (IMF) influences significantly the meat quality, it can be estimated only after the slaughter of animals. The effect of H-FABP ? HinfI polymorphism on the content of IMF, back fat thickness, weight and percentages of major meat parts and of leg in carcass weight was studied in a group of 97 pigs (46 gilts and 51 barrows) of Large White (LW) and Landrace (LA) breeds using the test of fattening capacity and carcass value. Prior to the analysis, the obtained valueswere adjusted to a weight of 100 kg for both barrows and gilts. Obtained data were analysed using a GLM procedure. In the set of experimental animals, the frequency of genes were H = 0.75 ? 0.03 and h = 0.25 ? 0.03. Biometric analyses didnot corroboratedifferences among different H-FABP ? HinfI genotypes and all traits under study. Only in genotypes HH and Hh the differences between least-square means of phenotypic IMF values under study were close to the limit of significance.

  • Název v anglickém jazyce

    A study of associations of the H-FABP genotypes with fat and meat production if pigs

  • Popis výsledku anglicky

    Although the content of intramuscular fat (IMF) influences significantly the meat quality, it can be estimated only after the slaughter of animals. The effect of H-FABP ? HinfI polymorphism on the content of IMF, back fat thickness, weight and percentages of major meat parts and of leg in carcass weight was studied in a group of 97 pigs (46 gilts and 51 barrows) of Large White (LW) and Landrace (LA) breeds using the test of fattening capacity and carcass value. Prior to the analysis, the obtained valueswere adjusted to a weight of 100 kg for both barrows and gilts. Obtained data were analysed using a GLM procedure. In the set of experimental animals, the frequency of genes were H = 0.75 ? 0.03 and h = 0.25 ? 0.03. Biometric analyses didnot corroboratedifferences among different H-FABP ? HinfI genotypes and all traits under study. Only in genotypes HH and Hh the differences between least-square means of phenotypic IMF values under study were close to the limit of significance.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Applied Genetics

  • ISSN

    1234-1983

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    43

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    505-509

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus