Conformation and lean meat content of the belly in gilts and barrows
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001070" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Conformation and lean meat content of the belly in gilts and barrows
Popis výsledku v původním jazyce
A total of 215 pig carcasses were included in the analysis.The weight of belly with bones was 4278 plus minus 65.3 g, i.e. 9.40 plus minus 0.082 % of carcass weight in gilts. In barrows, it was 4206 plus minus 74.0 g, i.e. 9.38 plus minus 0.077 %. No significant differences were found between genders in this trait.Besides the total lean meat content, gilts also had a higher lean meat content of belly compared to barrows (57.17 plus minus 0.532 % and 55.18 plus minus 0.535 %, respectively). For intermuscular fat, an opposite result was obtained with a lower average value in gilts than in barrows (15.97 plus minus 0.382 % and 18.25 plus minus 0.405 %, respectively). The gender differences in bone and skin with subcutaneous fat proportions of belly were small and insignificant.
Název v anglickém jazyce
Conformation and lean meat content of the belly in gilts and barrows
Popis výsledku anglicky
A total of 215 pig carcasses were included in the analysis.The weight of belly with bones was 4278 plus minus 65.3 g, i.e. 9.40 plus minus 0.082 % of carcass weight in gilts. In barrows, it was 4206 plus minus 74.0 g, i.e. 9.38 plus minus 0.077 %. No significant differences were found between genders in this trait.Besides the total lean meat content, gilts also had a higher lean meat content of belly compared to barrows (57.17 plus minus 0.532 % and 55.18 plus minus 0.535 %, respectively). For intermuscular fat, an opposite result was obtained with a lower average value in gilts than in barrows (15.97 plus minus 0.382 % and 18.25 plus minus 0.405 %, respectively). The gender differences in bone and skin with subcutaneous fat proportions of belly were small and insignificant.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—