Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The tissue composition of belly with bones as affected by carcass weight of gilts and barrows

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001319" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001319 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The tissue composition of belly with bones as affected by carcass weight of gilts and barrows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A total of 90 pig carcasses were analysed with the aim to determine the effects of gender and carcass weight on the tissue composition of belly with bones. While the carcass weight was similar between genders, gilts had a higher carcass lean meat contentcompared to barrows (56.90 ? 0.580 % and 55.58 ? 0.616 %, respectively). Also, the lean meat content in the belly with bones was higher in gilts than in barrows by 2.15 percent points (59.47 and 57.32 %, respectively). On the contrary, the content of intermuscular fat was significantly higher in barrows compared to gilts (16.97 ? 0.638 and 14.89 ? 0.571 %, respectively). The carcasses were grouped according to weight (up to 80 kg, 80 ? 100 kg, above 100 kg). In gilts, the composition of belly with bones was similar in the weight groups up to 80 kg and 80 ? 100 kg (lean contents 60.96 ? 1.589 % and 61.38 ? 0.878 %, respectively), while the lean content was significantly lower in the group above 100 kg of carcass weight (56.21 ? 1.280 %)

  • Název v anglickém jazyce

    The tissue composition of belly with bones as affected by carcass weight of gilts and barrows

  • Popis výsledku anglicky

    A total of 90 pig carcasses were analysed with the aim to determine the effects of gender and carcass weight on the tissue composition of belly with bones. While the carcass weight was similar between genders, gilts had a higher carcass lean meat contentcompared to barrows (56.90 ? 0.580 % and 55.58 ? 0.616 %, respectively). Also, the lean meat content in the belly with bones was higher in gilts than in barrows by 2.15 percent points (59.47 and 57.32 %, respectively). On the contrary, the content of intermuscular fat was significantly higher in barrows compared to gilts (16.97 ? 0.638 and 14.89 ? 0.571 %, respectively). The carcasses were grouped according to weight (up to 80 kg, 80 ? 100 kg, above 100 kg). In gilts, the composition of belly with bones was similar in the weight groups up to 80 kg and 80 ? 100 kg (lean contents 60.96 ? 1.589 % and 61.38 ? 0.878 %, respectively), while the lean content was significantly lower in the group above 100 kg of carcass weight (56.21 ? 1.280 %)

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus