Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza utváření masné partie bok ve vztahu k pohlaví

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7235" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7235 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of the formation of the belly in relation to sex

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to analyse the formation of pig belly in relation to sex. The analysis included in total 193 slaughter pigs of final hybrids currently used in the Czech Republic. The pigs were slaughtered at the age of 166-175 days. The VIA method according to the methodology of the Schwerdtfeger et al. (1993) was used to evaluate the formation of belly and to estimate the percentage of lean meat. The calculation of the lean meat and its proportion in the belly was based on the equation according to Čítek (2002). The belly in total as well as the EU belly in barrows reached the weight of 7.85kg and 4.35kg, respectively, and in gilts 7.66kg and 4.12kg, respectively. With almost the same weight of dressed carcasses, the belly in barrows accounted for a higher proportion, i.e. 9.96% compared to 9.56% in gilts. In terms of percentage the gilts had a statistically highly significantly higher proportion of meat in the EU belly, namely by 3.32% compared to barrows. At all pointsn of

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of the formation of the belly in relation to sex

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to analyse the formation of pig belly in relation to sex. The analysis included in total 193 slaughter pigs of final hybrids currently used in the Czech Republic. The pigs were slaughtered at the age of 166-175 days. The VIA method according to the methodology of the Schwerdtfeger et al. (1993) was used to evaluate the formation of belly and to estimate the percentage of lean meat. The calculation of the lean meat and its proportion in the belly was based on the equation according to Čítek (2002). The belly in total as well as the EU belly in barrows reached the weight of 7.85kg and 4.35kg, respectively, and in gilts 7.66kg and 4.12kg, respectively. With almost the same weight of dressed carcasses, the belly in barrows accounted for a higher proportion, i.e. 9.96% compared to 9.56% in gilts. In terms of percentage the gilts had a statistically highly significantly higher proportion of meat in the EU belly, namely by 3.32% compared to barrows. At all pointsn of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    64-70

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus