Carcass value of hybrid pigs - carcass belly
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003726" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003726 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Carcass value of hybrid pigs - carcass belly
Popis výsledku v původním jazyce
The study investigated bellies (n=75) of standard hybrid pigs of slaughter pigs. These ones were processed according the EU-dissection. Based on the results found the following conclusions can be drawn: The total lean meat share in the pig carcass does not correspond directly to lean meat share in the belly. Lean meat share depends on pig-genotype. Although the three examined genotypes had the same total body lean meat share (54-55 %) the average lean meat belly share were 50.04, 50.23 and 54,35 % in relation to genotypes of hybrid pigs. The lean meat belly share depends on sex. The barrows had lower belly as well as total lean meat share in their carcass body. The pigs with high growth intensity have lower lean meat share. The higher weight of bellyand carcass the lower lean meat share of belly and total lean meat percentage in the pig carcass.
Název v anglickém jazyce
Carcass value of hybrid pigs - carcass belly
Popis výsledku anglicky
The study investigated bellies (n=75) of standard hybrid pigs of slaughter pigs. These ones were processed according the EU-dissection. Based on the results found the following conclusions can be drawn: The total lean meat share in the pig carcass does not correspond directly to lean meat share in the belly. Lean meat share depends on pig-genotype. Although the three examined genotypes had the same total body lean meat share (54-55 %) the average lean meat belly share were 50.04, 50.23 and 54,35 % in relation to genotypes of hybrid pigs. The lean meat belly share depends on sex. The barrows had lower belly as well as total lean meat share in their carcass body. The pigs with high growth intensity have lower lean meat share. The higher weight of bellyand carcass the lower lean meat share of belly and total lean meat percentage in the pig carcass.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník 11. mezinárodního symposia "Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat"
ISBN
80-85645-44-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
118
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
19. 2. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—