Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carcass value of hybrid pigs - carcass belly

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003726" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003726 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carcass value of hybrid pigs - carcass belly

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study investigated bellies (n=75) of standard hybrid pigs of slaughter pigs. These ones were processed according the EU-dissection. Based on the results found the following conclusions can be drawn: The total lean meat share in the pig carcass does not correspond directly to lean meat share in the belly. Lean meat share depends on pig-genotype. Although the three examined genotypes had the same total body lean meat share (54-55 %) the average lean meat belly share were 50.04, 50.23 and 54,35 % in relation to genotypes of hybrid pigs. The lean meat belly share depends on sex. The barrows had lower belly as well as total lean meat share in their carcass body. The pigs with high growth intensity have lower lean meat share. The higher weight of bellyand carcass the lower lean meat share of belly and total lean meat percentage in the pig carcass.

  • Název v anglickém jazyce

    Carcass value of hybrid pigs - carcass belly

  • Popis výsledku anglicky

    The study investigated bellies (n=75) of standard hybrid pigs of slaughter pigs. These ones were processed according the EU-dissection. Based on the results found the following conclusions can be drawn: The total lean meat share in the pig carcass does not correspond directly to lean meat share in the belly. Lean meat share depends on pig-genotype. Although the three examined genotypes had the same total body lean meat share (54-55 %) the average lean meat belly share were 50.04, 50.23 and 54,35 % in relation to genotypes of hybrid pigs. The lean meat belly share depends on sex. The barrows had lower belly as well as total lean meat share in their carcass body. The pigs with high growth intensity have lower lean meat share. The higher weight of bellyand carcass the lower lean meat share of belly and total lean meat percentage in the pig carcass.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 11. mezinárodního symposia "Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat"

  • ISBN

    80-85645-44-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    118

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    19. 2. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku