Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of share of lean meat in carcass belly of pig with respect to sex, genotype, slaughter weight and share of lean meat in slaughter half

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003725" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003725 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of share of lean meat in carcass belly of pig with respect to sex, genotype, slaughter weight and share of lean meat in slaughter half

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study investigated bellies (n=75) of standard hybrid pigs of slaughter pigs. In the presented paper is described lean meat share in the belly with respect to genotype, sex, weight of carcass belly and average daily gain. Based on the results found the following conclusions can be drawn: The total lean meat share in the pig carcass does not correspond directly to lean meat share in the belly. Lean meat share depends on pig-genotype. Although the three examined genotypes had the same total body lean meat share (54-55 %) the average lean meat belly share were 50.04, 50.23 and 54,35 % in relation to genotypes of hybrid pigs. The lean meat belly share depends on sex. The barrows had lower belly as well as total lean meat share in their carcass body. Thepigs with high growth intensity have lower lean meat share. The higher weight of belly and carcass the lower lean meat share of belly and total lean meat percentage in the pig carcass.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of share of lean meat in carcass belly of pig with respect to sex, genotype, slaughter weight and share of lean meat in slaughter half

  • Popis výsledku anglicky

    The study investigated bellies (n=75) of standard hybrid pigs of slaughter pigs. In the presented paper is described lean meat share in the belly with respect to genotype, sex, weight of carcass belly and average daily gain. Based on the results found the following conclusions can be drawn: The total lean meat share in the pig carcass does not correspond directly to lean meat share in the belly. Lean meat share depends on pig-genotype. Although the three examined genotypes had the same total body lean meat share (54-55 %) the average lean meat belly share were 50.04, 50.23 and 54,35 % in relation to genotypes of hybrid pigs. The lean meat belly share depends on sex. The barrows had lower belly as well as total lean meat share in their carcass body. Thepigs with high growth intensity have lower lean meat share. The higher weight of belly and carcass the lower lean meat share of belly and total lean meat percentage in the pig carcass.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the 53nd Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    243

  • Název nakladatele

    EAAP

  • Místo vydání

    The Hague

  • Místo konání akce

    Cairo, Egypt

  • Datum konání akce

    1. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku