Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení utváření masné partie bok ve vztahu k dosaženému podílu jatečně opracovaného masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7240" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7240 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of the formation of the belly lean meat part in relation to the achieved carcass lean meat share

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The test included 194 final pig hybrids of the genotypes currently used in the Czech Republic in the balanced sex. The evaluation was focussed on the formation of the belly lean meat oart from the viewpoint of its total percentage in the carcass, the percentage of lean meat and formation of the belly in the monitored part in relation to the achieved carcass lean meat share. It has been proved that with the increasing meat share in the carcass, the weight of the belly decreases (8.22 kg ? 0.20 and 7.41kg? 0.09, respectively) with the total increase of meat (2.06kg ? 0.08; 2.34 kg ? 0.04, respectively) and the percentage of meat in the belly (46.64% ? 1.16 and 57.32% ? 0.57, respectively). The total area of the belly increases in the direction of sections 1-3. The increase in genotypes with a higher meat share is represented primarily by a higher increase of meat between sections 1 and 2, between sections 2-3 there already occurs a higher increase of the share of fat. Section 1 shows mi

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the formation of the belly lean meat part in relation to the achieved carcass lean meat share

  • Popis výsledku anglicky

    The test included 194 final pig hybrids of the genotypes currently used in the Czech Republic in the balanced sex. The evaluation was focussed on the formation of the belly lean meat oart from the viewpoint of its total percentage in the carcass, the percentage of lean meat and formation of the belly in the monitored part in relation to the achieved carcass lean meat share. It has been proved that with the increasing meat share in the carcass, the weight of the belly decreases (8.22 kg ? 0.20 and 7.41kg? 0.09, respectively) with the total increase of meat (2.06kg ? 0.08; 2.34 kg ? 0.04, respectively) and the percentage of meat in the belly (46.64% ? 1.16 and 57.32% ? 0.57, respectively). The total area of the belly increases in the direction of sections 1-3. The increase in genotypes with a higher meat share is represented primarily by a higher increase of meat between sections 1 and 2, between sections 2-3 there already occurs a higher increase of the share of fat. Section 1 shows mi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    104-110

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus