Hodnocení utváření masné partie bok ve vztahu k dosaženému podílu jatečně opracovaného masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7240" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7240 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of the formation of the belly lean meat part in relation to the achieved carcass lean meat share
Popis výsledku v původním jazyce
The test included 194 final pig hybrids of the genotypes currently used in the Czech Republic in the balanced sex. The evaluation was focussed on the formation of the belly lean meat oart from the viewpoint of its total percentage in the carcass, the percentage of lean meat and formation of the belly in the monitored part in relation to the achieved carcass lean meat share. It has been proved that with the increasing meat share in the carcass, the weight of the belly decreases (8.22 kg ? 0.20 and 7.41kg? 0.09, respectively) with the total increase of meat (2.06kg ? 0.08; 2.34 kg ? 0.04, respectively) and the percentage of meat in the belly (46.64% ? 1.16 and 57.32% ? 0.57, respectively). The total area of the belly increases in the direction of sections 1-3. The increase in genotypes with a higher meat share is represented primarily by a higher increase of meat between sections 1 and 2, between sections 2-3 there already occurs a higher increase of the share of fat. Section 1 shows mi
Název v anglickém jazyce
Evaluation of the formation of the belly lean meat part in relation to the achieved carcass lean meat share
Popis výsledku anglicky
The test included 194 final pig hybrids of the genotypes currently used in the Czech Republic in the balanced sex. The evaluation was focussed on the formation of the belly lean meat oart from the viewpoint of its total percentage in the carcass, the percentage of lean meat and formation of the belly in the monitored part in relation to the achieved carcass lean meat share. It has been proved that with the increasing meat share in the carcass, the weight of the belly decreases (8.22 kg ? 0.20 and 7.41kg? 0.09, respectively) with the total increase of meat (2.06kg ? 0.08; 2.34 kg ? 0.04, respectively) and the percentage of meat in the belly (46.64% ? 1.16 and 57.32% ? 0.57, respectively). The total area of the belly increases in the direction of sections 1-3. The increase in genotypes with a higher meat share is represented primarily by a higher increase of meat between sections 1 and 2, between sections 2-3 there already occurs a higher increase of the share of fat. Section 1 shows mi
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
35
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
104-110
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—