Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza utváření jatečné partie bok ve vztahu k dosažené jatečné hmotnosti prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A25149" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:25149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of the belly meat part formation in relation to carcass weight in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The trials were performed in 194 final hybrid pigs of well-balanced sex, commonly used breeding combinations in the Czech Republic. The objektive was to examene the belly meat part formation with respekt to its total kontent as well as its formation in the carcass and lean meat share depending on achieved carcass weight. It was demonstrated that increasing weight within the monitored group of pigs does not result in higher belly share in carcass, whereas the percentage growth of EU-belly as well as total belly part was consistent. The increasing carcass weight results with dramatically lower Rosiny of absolute amount of lean meat in the belly (2,05 kg/95 kg vs. 2,33 kg/115 kg) whereas belly lean meat share decreased (55,68%/95 kg vs. 52%/115 kg). Leanmeat share and belly one do not achieve the same values. The higher carcass, the higher diference between them. The increasing pigs´weight results in statistically significant rising of total belly meat area (9274 mm2/95 kg vs. 10869 mm2/

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of the belly meat part formation in relation to carcass weight in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The trials were performed in 194 final hybrid pigs of well-balanced sex, commonly used breeding combinations in the Czech Republic. The objektive was to examene the belly meat part formation with respekt to its total kontent as well as its formation in the carcass and lean meat share depending on achieved carcass weight. It was demonstrated that increasing weight within the monitored group of pigs does not result in higher belly share in carcass, whereas the percentage growth of EU-belly as well as total belly part was consistent. The increasing carcass weight results with dramatically lower Rosiny of absolute amount of lean meat in the belly (2,05 kg/95 kg vs. 2,33 kg/115 kg) whereas belly lean meat share decreased (55,68%/95 kg vs. 52%/115 kg). Leanmeat share and belly one do not achieve the same values. The higher carcass, the higher diference between them. The increasing pigs´weight results in statistically significant rising of total belly meat area (9274 mm2/95 kg vs. 10869 mm2/

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    39

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus