Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of the fotma tion of the lean meat of the belly meat part in relation to sex of pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005628" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005628 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of the fotma tion of the lean meat of the belly meat part in relation to sex of pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The tests included 194 final pig hybrids of the genotypes currently used in the Czech Republic in a balanced sex. Evaluation was focussed on the formation of the lean meat of the belly in relation to sex. The belly in total and the EU belly reached in barrows the weight of 7,85kg and 4,35kg, respectively, and in gilts 7,66kg and 4,12kg, respectively. In barrows the belly accounted with practically identical weight of the carcass for a higher share, i.e. 9,96% as compared to 9,56% in gilts. In terms of percentage the gilts had a statistically significantly higher share of lean meat in the EU belly, namely by 3,32% as compared to barrows. All measurements showed a higher total area of the belly in barrows in comparison with gilts. The comparison of the percentage share of the meat area and the total area in the individual points of measuring revealed that gilts reached a statistically evidently higher value as compared to barrows. It has been proved that from section l (behind the last r

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the fotma tion of the lean meat of the belly meat part in relation to sex of pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The tests included 194 final pig hybrids of the genotypes currently used in the Czech Republic in a balanced sex. Evaluation was focussed on the formation of the lean meat of the belly in relation to sex. The belly in total and the EU belly reached in barrows the weight of 7,85kg and 4,35kg, respectively, and in gilts 7,66kg and 4,12kg, respectively. In barrows the belly accounted with practically identical weight of the carcass for a higher share, i.e. 9,96% as compared to 9,56% in gilts. In terms of percentage the gilts had a statistically significantly higher share of lean meat in the EU belly, namely by 3,32% as compared to barrows. All measurements showed a higher total area of the belly in barrows in comparison with gilts. The comparison of the percentage share of the meat area and the total area in the individual points of measuring revealed that gilts reached a statistically evidently higher value as compared to barrows. It has been proved that from section l (behind the last r

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of the Abstracts of the 54 th Annual Meeting of the EAAP

  • ISBN

    1382-6077

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    254

  • Název nakladatele

    Wageningen Academic Publishers

  • Místo vydání

    Wageningen

  • Místo konání akce

    Rome, Italy

  • Datum konání akce

    31. 8. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku