Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití regresní rovnice pro stanovení zmasilosti boku prasat pomocí VIA ve vztahu k pohlaví

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A7725" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:7725 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití regresní rovnice pro stanovení zmasilosti boku prasat pomocí VIA ve vztahu k pohlaví

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro další dosažení vyššího podílu svaloviny v jatečných tělech je účelné zaměřit se na zvyšování podílu svaloviny ve významných jatečných partiích (bok). V práci je zjištěn vliv pohlaví na zmasilost jatečné partie boku. Z výsledků vyplývá, že podíl svaloviny v boku je o cca 3 % nižší oproti podílu svaloviny v JOT. U Prasniček byl zjištěn vyšší podíl svaloviny oproti vepříkům. Plocha masa na řezu je v jednotlivých místech měření téměř konstantní; výrazně se mění plocha tuku.

  • Název v anglickém jazyce

    The using of regresion equation for determination of lean meat share of pig belly by means of via with respect to sex

  • Popis výsledku anglicky

    The concentration on increasing of lean meat share in significant carcass parts (belly) is effective for achieving of higher lean meat share in carcass body. There is discovered the influence of sex on the lean meat share of the belly in this work. It isclear from this results that the lean meat share of the belly is about 3 % higher against to lean meat share in carcass body halfs. There is found out the higher lean meat share in case of gilts against to barrows. The lean meat area on the cut is constant in individual points of measuring; the fat area changes markedly.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Chov hospodářských zvířat v podmínkách EU

  • ISBN

    80-88943-21-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    249-253

  • Název nakladatele

    SPU Nitra

  • Místo vydání

    SPU Nitra

  • Místo konání akce

    SPU Nitra

  • Datum konání akce

    28. 10. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku