Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Produkční ukazatele u hybridní kombinace prasat (ČBU x ČL) x (BO x D)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895931" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895931 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Produkční ukazatele u hybridní kombinace prasat (ČBU x ČL) x (BO x D)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo analyzovat vybrané parametry výkrmnosti a jatečné hodnoty u hybridní kombinace prasat (ČBU x ČL) x (BO x D) ve vztahu k porážkové hmotnosti a pohlaví. Do testace bylo celkem zařazeno 72 prasat (36 vepříků a 36 prasniček). Pro detailní hodnocení ukazatelů jatečné hodnoty bylo použito 45 prasat (22 vepříků a 21 prasniček). Bylo potvrzeno, že sledovaná kombinace vykázala parametry užitkovosti na velmi dobré úrovni. Se zvyšující se porážkovou hmotností se snižoval podíl svaloviny. Vyšší podíl svaloviny byl naměřen u prasniček. Podíl intramuskulárního tuku byl v jednotlivých hmotnostních kategoriích 1,82 % až 1,93 %. U prasniček byl naměřen podíl intramuskulárního tuku o téměř 0,4 % vyšší než u vepříků. Hodnoty pH45 byly ve hmotnostních kategoriích na úrovni 6,15 až 6,25. U vepříků bylo PH45 naměřeno 6,21 a u prasniček 6,18.

  • Název v anglickém jazyce

    Production parameters in hybrid pig (CLW x CL) x (CLW sire line x D)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to analyze selected parameters of fattening and carcass performance in pig hybrid combination (CLW x CL) x (CLW sire line x D) in relation to slaughter weight and sex. A total of 72 pigs (36 barrows and 36 gilts) were included in the test. A total of 45 pigs (22 barrow and 21 gilts) were used for detailed evaluation of the carcass value. It was confirmed that the observed combination showed performance parameters at a very good level. With increasing slaughter weight, the lean meat percentage was reduced. A higher lean meat percentage was measured in gilts. The percentage of intramuscular fat was from 1.82% to 1.93% in each weight category. For gilts, the intramuscular fat content was almost 0.4% higher than in barrows. The pH45 values were 6.15 to 6.25 in the weight categories. In the case of barrows, pH45 was 6.21 and in the case of gilt, pH45 was 6.18.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zootechnika 2017 - Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7394-641-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    43-53

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice, Zemědělská fakulta

  • Datum konání akce

    15. 6. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku