Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influences with an effect on a level of pH1 of pork meat in studied hybrid pig combination (CLW x CL) x (D x BL)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00191928" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00191928 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influences with an effect on a level of pH1 of pork meat in studied hybrid pig combination (CLW x CL) x (D x BL)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate influences with an effect on measured levels of pH1 in pork and to determine occurrence of PSE meat in carcass pigs (n = 277) of tested hybrid combination (CLW x CL) x (D x BL). An influence of sex, used boars, slaughter weight and lean meat percentage in carcass body on measured values of pH1 was studied in this experiment. An average value of pH1 on a level of 6.31 was measured in tested carcass pigs of hybrid combination (CLW x CL) x (D x BL). There were not foundstatistical conclusive differences between sexes. Higher average value pH1 6.33 was determined in gilts compared to hogs (6.29). Defect of pork meat PSE was found in 7.22 % of slaughter pigs only. A little bit higher number of slaughter animals with PSEdefect (12 animals) was found in hogs in comparison with gilt (8 animals). There was not statistical conclusive difference between sexes. With growing slaughter weight the values of pH1 were decreasing. An average value of pH1 on a level

  • Název v anglickém jazyce

    Influences with an effect on a level of pH1 of pork meat in studied hybrid pig combination (CLW x CL) x (D x BL)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate influences with an effect on measured levels of pH1 in pork and to determine occurrence of PSE meat in carcass pigs (n = 277) of tested hybrid combination (CLW x CL) x (D x BL). An influence of sex, used boars, slaughter weight and lean meat percentage in carcass body on measured values of pH1 was studied in this experiment. An average value of pH1 on a level of 6.31 was measured in tested carcass pigs of hybrid combination (CLW x CL) x (D x BL). There were not foundstatistical conclusive differences between sexes. Higher average value pH1 6.33 was determined in gilts compared to hogs (6.29). Defect of pork meat PSE was found in 7.22 % of slaughter pigs only. A little bit higher number of slaughter animals with PSEdefect (12 animals) was found in hogs in comparison with gilt (8 animals). There was not statistical conclusive difference between sexes. With growing slaughter weight the values of pH1 were decreasing. An average value of pH1 on a level

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    45-48

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus