Vliv kombinace křížení a pohlaví na zmasilost jatečných prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111766" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111766 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
An influence of combination of hybridization and sex on carcass pigs meatness
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to do operational testing of carcass pigs of three hybrid combinations: (CLW x CL) x D (239 animals), (CLW x CL) x (Pn x H) (258 animals) and (CLW x CL) x CLW sire line (179 animals) and to determine an influence of combinationof hybridization and sex on reached meatness. On the basis of reached results it is possible to enunciate that carcass pigs of combination (CLW x CL) x D had the highest lean meat percentage (55.24 %). On the contrary combination (CLW x CL) x CLW sire line reached the lowest value of this trait (54.13 %). Surprising finding was the fact that pigs of combination (CLW x CL) x D with the highest carcass modified body weight reached the highest percentage of lean meat compared to other studied combinations.Among gilts and hogs there was found conclusive difference in lean meat percentage in all combinations. Gilts reached for 1 -- 2 % higher lean meat percentage compared to hogs.
Název v anglickém jazyce
An influence of combination of hybridization and sex on carcass pigs meatness
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to do operational testing of carcass pigs of three hybrid combinations: (CLW x CL) x D (239 animals), (CLW x CL) x (Pn x H) (258 animals) and (CLW x CL) x CLW sire line (179 animals) and to determine an influence of combinationof hybridization and sex on reached meatness. On the basis of reached results it is possible to enunciate that carcass pigs of combination (CLW x CL) x D had the highest lean meat percentage (55.24 %). On the contrary combination (CLW x CL) x CLW sire line reached the lowest value of this trait (54.13 %). Surprising finding was the fact that pigs of combination (CLW x CL) x D with the highest carcass modified body weight reached the highest percentage of lean meat compared to other studied combinations.Among gilts and hogs there was found conclusive difference in lean meat percentage in all combinations. Gilts reached for 1 -- 2 % higher lean meat percentage compared to hogs.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
65-67
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—