Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv kombinace křížení a pohlaví na zmasilost jatečných prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111766" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111766 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    An influence of combination of hybridization and sex on carcass pigs meatness

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to do operational testing of carcass pigs of three hybrid combinations: (CLW x CL) x D (239 animals), (CLW x CL) x (Pn x H) (258 animals) and (CLW x CL) x CLW sire line (179 animals) and to determine an influence of combinationof hybridization and sex on reached meatness. On the basis of reached results it is possible to enunciate that carcass pigs of combination (CLW x CL) x D had the highest lean meat percentage (55.24 %). On the contrary combination (CLW x CL) x CLW sire line reached the lowest value of this trait (54.13 %). Surprising finding was the fact that pigs of combination (CLW x CL) x D with the highest carcass modified body weight reached the highest percentage of lean meat compared to other studied combinations.Among gilts and hogs there was found conclusive difference in lean meat percentage in all combinations. Gilts reached for 1 -- 2 % higher lean meat percentage compared to hogs.

  • Název v anglickém jazyce

    An influence of combination of hybridization and sex on carcass pigs meatness

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to do operational testing of carcass pigs of three hybrid combinations: (CLW x CL) x D (239 animals), (CLW x CL) x (Pn x H) (258 animals) and (CLW x CL) x CLW sire line (179 animals) and to determine an influence of combinationof hybridization and sex on reached meatness. On the basis of reached results it is possible to enunciate that carcass pigs of combination (CLW x CL) x D had the highest lean meat percentage (55.24 %). On the contrary combination (CLW x CL) x CLW sire line reached the lowest value of this trait (54.13 %). Surprising finding was the fact that pigs of combination (CLW x CL) x D with the highest carcass modified body weight reached the highest percentage of lean meat compared to other studied combinations.Among gilts and hogs there was found conclusive difference in lean meat percentage in all combinations. Gilts reached for 1 -- 2 % higher lean meat percentage compared to hogs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    65-67

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus