Strukturální analýza odvětví mlékárenského průmyslu v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A11200041" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:11200041 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Strukturální analýza odvětví mlékárenského průmyslu v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem předkládané disertační práce bylo provést analýzu prostředí vybraného odvětví v České republice, předmětem analýzy bylo zvoleno odvětví mlékárenského průmyslu. V rámci naplnění cíle práce byl nejprve v teoretické části uveden přehled poznatků a přístupů významných autorů - Portera, Hrona a Tiché, Shrivastavi a dalších - k analýze prostředí v odvětví a metodám jeho analýzy.Jádro práce tvoří část aplikační. Nejprve byl charakterizován vývoj a současný stav odvětví, včetně vládní politiky uplatňované v odvětví. Vlastní analýza prostředí v odvětví byla provedena pomocí Porterova modelu 5-ti konkurenčních sil, dále byly popsány strategické dimenze, zachycující rozdíly mezi strategickými možnostmi podniků v odvětví a identifikovány strategickéskupiny. Výsledky uvedených analýz vyústily ve zhodnocení celkové relativní atraktivity předmětného odvětví a lze je považovat za podklad pro formulaci podnikových strategií.
Název v anglickém jazyce
Structural analysis of the Dairy industry in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The main goal of the dissertation is to analyse the environment of the dairy industry in the Czech Republic. Within the fulfilment of the goal of the dissertation, first of all there is done a survey of theoretical knowledge published by some of the authors - Porter, Hron and Tichá, Shrivastava, and others - concerning industry environment analysis and methods of this analysis. Than there is described the development and the current situation of the dairy industry in the Czech Republic including also the government policy influencing the industry. The analysis of the industry environment itself is done according to Porter-s model of 5 competitive forces, further on there are described the strategic dimensions and there are identified strategic groups in the dairy industry in the Czech Republic. The results of the mentioned analyses led to the evaluation of the total relative attractiveness of the objective industry and it is possible to use it for formulation of business strategies.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
1211-8516
Počet stran knihy
84
Název nakladatele
Neuveden
Místo vydání
Neuveden
Kód UT WoS knihy
—