Přírodní aditiva ve výživě selat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200056" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200056 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přírodní aditiva ve výživě selat
Popis výsledku v původním jazyce
V pokusu byl srovnáván přídavek přírodních aditiv s obecně používanou směsí s obsahem Avilamycinu. V pokusných směsích byl zařazen extrakt černého bezu a jalovce (směs 1) a extrakt koriandru a česneku (směs 2). Výsledné hodnoty průměrných denních přírůstků a konverze krmiva naznačují možnost nahrazení antibiotických stimulátorů růstu pokusnými přírodními aditivy v krmných dávkách pro odstavená selata.
Název v anglickém jazyce
Natural additives in a feeding of piglets
Popis výsledku anglicky
In the trial were nature additives compared with common used feeding mixtures with content of antibiotic Avilamycin. Into the experimental feeding mixture was added extract of elder and juniper (1st mixture) or extract of coriander and garlic (2nd mixture). Resulting value of gain and convertion of feeding mixture indicate the potentionality of substitution of antibiotical additives in the diets for weaned piglets.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník vědeckých prací z mezinárodní konference studentů DSP výživa a dietetika zvířat
ISBN
80-7040-626-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
82-84
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice; JU
Datum konání akce
29. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—